• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s brokolicí
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp s brokolicí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp s brokolicí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g rýže
    • 1
      ks brokolice
    • 150
      g šunka
    • 200
      g eidam sýr
    • 50
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • vegeta
    • 2
      lžíce strouhanka a 1 lžíce másla - na vymazání a vysypání zapékací misky

Postup přípravy receptu

1
Rýži uvaříme doměkka. Brokolici rozebranou na růžičky povaříme 4 minuty v páře. Sýr nastrouháme, šunku drobně nakrájíme. Máslo utřeme se žloutky přidáme rýži, brokolici, polovinu sýra, osolíme, opepříme, okořeníme vegetou a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Směsí naplníme vymazanou a vysypanou zapékací misku a pečeme v předem vyhřáté troubě asi 15 minut. Poté nákyp posypeme zbývajícím sýrem a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Rychlý rýžový nákyp

Rychlý rýžový nákyp

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • olinka | 12. 10. 2014 12:18

    velmi dobré, nikdy bych nevěřila že se dá spojit rýže a brokolice

  • Lucik.kop | 14. 5. 2013 12:02

    Doufám, že autorce nevadí vložení fotografie. Pokud ano, pokusím se vymazat.

  • Lucik.kop | 14. 5. 2013 11:59

    Právě jsem dovařila, ochutnala a musím říct, že výborné. Místo šunky jsem orestovala kuřecí a přidala rajčátka, jinak jsem šla podle receptu a dávám za 1. Ale zapékala jsem asi 35 minut než to bylo hotové. Nevím proč to trvalo tak dlouho. Za recept děkuji :-) , určitě jsem nevařila naposledy.

  • Gábina H | 29. 1. 2009 15:13

    Díky Věro, vyzkouším :-)

  • Věra Štroblová | 29. 1. 2009 13:56

    Gabino H. :-) odpovídám trochu později ale přece :-) ...dávám opravdu vody jak říkám a papiňák nechávám ještě zavřený dokud nevyjde pára... Je pravda, že když jsem dělala dříve rýži v troubě, více se sypala, ale záleží na každém, jak vyzkouší poporvé a pak si dle své chuti množství upraví sám. Také záleží jaký druh rýže zrovna vaříte :-))

  • Monika Špinková | 29. 1. 2009 10:39

    Je to opravdu výborné, dělala jsem už několikrát. Šunku většinou vynechávám, uzeninám moc neholdujeme, a dávám klidně víc brokolice.

  • Tereza Rydlová | 20. 1. 2009 15:50

    Teda to je dobrota! Právě jsem dodělala a ochutnala a je to výborné! Jen jsem neměla čerstvou brokolici, takže jsem to dělala z mražené, a přidala jsem ještě osmažené kostičky kuřecího masa a pórek. Dávám za 1, je to skvělé. Díky moc za recept!

  • Gábina H | 10. 11. 2008 13:15

    Věro, chci se zeptat, jestli se všechna voda v papiňáku vyvaří. Já dělám rýži normálně na plotně a dávám na 1 díl rýže 1,5 dílu vody. 3 díly se mi zdají dost.

  • Jana Pátková | 10. 11. 2008 11:01

    To je také dobrý nápad, je to z jednoho hrnce a to ráda vařím, díky za nápad. Může se tam přidat např.i kousek kuřecího a bude to dietní jídlo.

  • Věra Štroblová | 10. 11. 2008 10:37

    Od té doby co jsem začala zkoušet recepty v papiňáku, dělám rýži takto : osmažím na oleji a kousku másla cibulku, přidám okapanou spařenou rýži, orestuji, zaliji 1:3 vodou osolím nebo kokořením dle chuti bujonem a nahoru dám květák nebo brokolici někdy i mrkev, uzavřu a nechám 5-8 minut hrnec odsyčet, pak nechám cvilku dojít a můžu říct, dobrota a skoro bez práce :-)) nakonec ozdoba : posypu sýrem, trocha kečupu nebo i jablečného čatní a kousek čínského zelí a jídlo jak z interhotelu :-)

  • Valentýna Křížová | 10. 11. 2008 10:24

    Výborné! lehké a zdravé jídlo, zvlášť ta strouhanka na vysypámí mísy mě příjemně překvapila - je to takové křupavější :-) Doporučuji!

  • Jana Czerwenková | 17. 5. 2007 17:05

    Měli jsme dnes k obědu. Výborné! Neměla jsem šunku, tak jsem dala poloměkký salám, přidala pórek a koktejlová rajčátka na čtvrtky. Nevím, jestli to už není jiný recept, ale jako inspirace posloužil tento a zaslouží si jedničku. Určitě zase někdy udělám.

  • Anonym | 16. 4. 2007 23:35

    Dělám něco podobného, ale přidávám ještě na kousky pokrájená rajčata, případně kousek cukety. (Kromě toho, že to skvěle chutná a barevně lahodí oku, brokolice i rajčata mají hodně antioxidantů a když se navzájem kombinují, účinek se násobí, jak jsem kdesi na netu vyčetla.)

  • Linda Klein | 16. 4. 2007 10:08

    Vcera jsme meli k obedu a moc jsme si pochutnali. Urcite brzy zopakuji :-))

  • Marcela Šepsová | 5. 2. 2007 10:14

    Moc dobré, můj muž se ptal jestli píšu komentáře a jestli né, tak ať teď napíšu. Je to fantastické a tento recept budu dělat často.

  • Lada Kovářová | 27. 5. 2006 17:37

    1 lžíce másla, 2 lžíce strouhanky je na vymazání a vysypání zapékací misky. Doplním do receptu.

  • Michaela Atherton | 27. 5. 2006 17:34

    Ta strouhanka se dava dospodu misky nebo se vmicha do smesi?

  • Martina | 27. 5. 2006 16:00

    Vyborne, dekuju! Misto sunky jsem pro pritele dala kure, 2 cibule, trochu petrzelky a palive papriky,prave si pochutnava!

  • Kristýna Dvořáková | 9. 3. 2006 16:45

    Opravdu velmi,velmi dobré. Chutnalo i manželovi. Dávám 1.

  • Martina S. | 28. 1. 2006 12:34

    Dobrůtka, schváleno celou rodinou. Děkuji za recept, největší chuť měl náš tříletý syn, přidal si dvakrát.

  • Zdena z JM | 17. 1. 2006 07:34

    Hledala jsem nějaké lehké zeleninové jídlo.Toto je to pravé.Dala jsem méně rýže,více brokolice.A ještě jsem si to usnadnila tím,že jsem nic nešlehala,vejce a máslo jsem jen zamíchala do této směsi a upekla v remosce.Výborné.

  • Alena | 16. 1. 2006 12:09

    Výborný, rychlý a hlavně jednoduchý :-)) Doporučuji.

  • Lenka | 12. 8. 2004 13:43

    Vynikající,moc nám to chutnalo

  • Lenka | 21. 5. 2004 20:15

    Vynikající delikatesa.Vynecháním šunky získáte božskou krmi pro vegetariány, masožravci neprohloupí když šunky dají o 10 dkg víc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Eidam sýr Máslo Pepř mletý Rýže Strouhanka Sůl Šunka Vegeta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí vánočka

Domácí vánočka

Pomazánka z cizrny

Pomazánka z cizrny

Jablkový koláč s pudinkem

Jablkový koláč s pudinkem

Cuketa s vejci - smaženice

Cuketa s vejci - smaženice

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Rychlý salát s kozím sýrem

Rychlý salát s kozím sýrem

Angreštové / rybízové knedlíky

Angreštové / rybízové knedlíky

Bylinkové vepřové s bramborem a žampiony

Bylinkové vepřové s bramborem a…

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

1201
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
118
Virgin mojito
Virgin mojito
113
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
94
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
82
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz KVIFF 2025: První slova o poctě Bartoškovi a nová role pro Mádla!

KVIFF 2025: První slova o poctě Bartoškovi a nová role pro Mádla!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Další doporučené recepty:

Rýžový chlebíček s rozinkami
Rýžový chlebíček s rozinkami
Rýžový koláč
Rýžový koláč
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s mandarinkami
Rýžový nákyp s mandarinkami
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s brokolicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact