• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s brokolicí
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp s brokolicí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp s brokolicí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g rýže
    • 1
      ks brokolice
    • 150
      g šunka
    • 200
      g eidam sýr
    • 50
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • vegeta
    • 2
      lžíce strouhanka a 1 lžíce másla - na vymazání a vysypání zapékací misky

Postup přípravy receptu

1
Rýži uvaříme doměkka. Brokolici rozebranou na růžičky povaříme 4 minuty v páře. Sýr nastrouháme, šunku drobně nakrájíme. Máslo utřeme se žloutky přidáme rýži, brokolici, polovinu sýra, osolíme, opepříme, okořeníme vegetou a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Směsí naplníme vymazanou a vysypanou zapékací misku a pečeme v předem vyhřáté troubě asi 15 minut. Poté nákyp posypeme zbývajícím sýrem a dopečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Rychlý rýžový nákyp

Rychlý rýžový nákyp

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • olinka | 12. 10. 2014 12:18

    velmi dobré, nikdy bych nevěřila že se dá spojit rýže a brokolice

  • Lucik.kop | 14. 5. 2013 12:02

    Doufám, že autorce nevadí vložení fotografie. Pokud ano, pokusím se vymazat.

  • Lucik.kop | 14. 5. 2013 11:59

    Právě jsem dovařila, ochutnala a musím říct, že výborné. Místo šunky jsem orestovala kuřecí a přidala rajčátka, jinak jsem šla podle receptu a dávám za 1. Ale zapékala jsem asi 35 minut než to bylo hotové. Nevím proč to trvalo tak dlouho. Za recept děkuji :-) , určitě jsem nevařila naposledy.

  • Gábina H | 29. 1. 2009 15:13

    Díky Věro, vyzkouším :-)

  • Věra Štroblová | 29. 1. 2009 13:56

    Gabino H. :-) odpovídám trochu později ale přece :-) ...dávám opravdu vody jak říkám a papiňák nechávám ještě zavřený dokud nevyjde pára... Je pravda, že když jsem dělala dříve rýži v troubě, více se sypala, ale záleží na každém, jak vyzkouší poporvé a pak si dle své chuti množství upraví sám. Také záleží jaký druh rýže zrovna vaříte :-))

  • Monika Špinková | 29. 1. 2009 10:39

    Je to opravdu výborné, dělala jsem už několikrát. Šunku většinou vynechávám, uzeninám moc neholdujeme, a dávám klidně víc brokolice.

  • Tereza Rydlová | 20. 1. 2009 15:50

    Teda to je dobrota! Právě jsem dodělala a ochutnala a je to výborné! Jen jsem neměla čerstvou brokolici, takže jsem to dělala z mražené, a přidala jsem ještě osmažené kostičky kuřecího masa a pórek. Dávám za 1, je to skvělé. Díky moc za recept!

  • Gábina H | 10. 11. 2008 13:15

    Věro, chci se zeptat, jestli se všechna voda v papiňáku vyvaří. Já dělám rýži normálně na plotně a dávám na 1 díl rýže 1,5 dílu vody. 3 díly se mi zdají dost.

  • Jana Pátková | 10. 11. 2008 11:01

    To je také dobrý nápad, je to z jednoho hrnce a to ráda vařím, díky za nápad. Může se tam přidat např.i kousek kuřecího a bude to dietní jídlo.

  • Věra Štroblová | 10. 11. 2008 10:37

    Od té doby co jsem začala zkoušet recepty v papiňáku, dělám rýži takto : osmažím na oleji a kousku másla cibulku, přidám okapanou spařenou rýži, orestuji, zaliji 1:3 vodou osolím nebo kokořením dle chuti bujonem a nahoru dám květák nebo brokolici někdy i mrkev, uzavřu a nechám 5-8 minut hrnec odsyčet, pak nechám cvilku dojít a můžu říct, dobrota a skoro bez práce :-)) nakonec ozdoba : posypu sýrem, trocha kečupu nebo i jablečného čatní a kousek čínského zelí a jídlo jak z interhotelu :-)

  • Valentýna Křížová | 10. 11. 2008 10:24

    Výborné! lehké a zdravé jídlo, zvlášť ta strouhanka na vysypámí mísy mě příjemně překvapila - je to takové křupavější :-) Doporučuji!

  • Jana Czerwenková | 17. 5. 2007 17:05

    Měli jsme dnes k obědu. Výborné! Neměla jsem šunku, tak jsem dala poloměkký salám, přidala pórek a koktejlová rajčátka na čtvrtky. Nevím, jestli to už není jiný recept, ale jako inspirace posloužil tento a zaslouží si jedničku. Určitě zase někdy udělám.

  • Anonym | 16. 4. 2007 23:35

    Dělám něco podobného, ale přidávám ještě na kousky pokrájená rajčata, případně kousek cukety. (Kromě toho, že to skvěle chutná a barevně lahodí oku, brokolice i rajčata mají hodně antioxidantů a když se navzájem kombinují, účinek se násobí, jak jsem kdesi na netu vyčetla.)

  • Linda Klein | 16. 4. 2007 10:08

    Vcera jsme meli k obedu a moc jsme si pochutnali. Urcite brzy zopakuji :-))

  • Marcela Šepsová | 5. 2. 2007 10:14

    Moc dobré, můj muž se ptal jestli píšu komentáře a jestli né, tak ať teď napíšu. Je to fantastické a tento recept budu dělat často.

  • Lada Kovářová | 27. 5. 2006 17:37

    1 lžíce másla, 2 lžíce strouhanky je na vymazání a vysypání zapékací misky. Doplním do receptu.

  • Michaela Atherton | 27. 5. 2006 17:34

    Ta strouhanka se dava dospodu misky nebo se vmicha do smesi?

  • Martina | 27. 5. 2006 16:00

    Vyborne, dekuju! Misto sunky jsem pro pritele dala kure, 2 cibule, trochu petrzelky a palive papriky,prave si pochutnava!

  • Kristýna Dvořáková | 9. 3. 2006 16:45

    Opravdu velmi,velmi dobré. Chutnalo i manželovi. Dávám 1.

  • Martina S. | 28. 1. 2006 12:34

    Dobrůtka, schváleno celou rodinou. Děkuji za recept, největší chuť měl náš tříletý syn, přidal si dvakrát.

  • Zdena z JM | 17. 1. 2006 07:34

    Hledala jsem nějaké lehké zeleninové jídlo.Toto je to pravé.Dala jsem méně rýže,více brokolice.A ještě jsem si to usnadnila tím,že jsem nic nešlehala,vejce a máslo jsem jen zamíchala do této směsi a upekla v remosce.Výborné.

  • Alena | 16. 1. 2006 12:09

    Výborný, rychlý a hlavně jednoduchý :-)) Doporučuji.

  • Lenka | 12. 8. 2004 13:43

    Vynikající,moc nám to chutnalo

  • Lenka | 21. 5. 2004 20:15

    Vynikající delikatesa.Vynecháním šunky získáte božskou krmi pro vegetariány, masožravci neprohloupí když šunky dají o 10 dkg víc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Eidam sýr Máslo Pepř mletý Rýže Strouhanka Sůl Šunka Vegeta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové závitky

Kapustové závitky

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Salátový dresing

Salátový dresing

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Syrečková pomazánka II.

Syrečková pomazánka II.

Chilli Con Carne - mexická specialita

Chilli Con Carne - mexická specialita

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Kuře (nejen) na zelí

Kuře (nejen) na zelí

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

75
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
61
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
60
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
55
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
51
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Rýžový chlebíček s rozinkami
Rýžový chlebíček s rozinkami
Rýžový koláč
Rýžový koláč
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s mandarinkami
Rýžový nákyp s mandarinkami
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s brokolicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact