• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
6fotografií
Nahrát fotku
 

Pokrm, který lidé milují nebo nenávidí, můžete podávat jako sladké lehké hlavní jídlo, ale i jako sytý moučník. Nejčastěji se připravuje s kompotovanými švestkami, báječně ale chutná i s meruňkami, broskvemi, třešněmi nebo třeba s podušenými jablíčky a hruškami.

Suroviny

6 porce
    • 250
      g kulatozrnná rýže
    • 5
      lžíce třtinový cukr
    • 750
      ml mléko plnotučné
    • 100
      g máslo + na vymazání formiček, změklé
    • 4
      ks žloutek
    • 2
      bílek
    • 700
      g švestkový kompot pevné plody
    • 100
      g ostružiny + na ozdobu
    • sůl
  • omáčka
    • 300
      g švestkový kompot
    • 200
      ml šťáva z kompotu švestkového
    • 50
      g ostružiny
    • citronová šťáva
    • med

Postup přípravy receptu

1
Rýži dobře propláchněte vodou, vsypte ji do rendlíku, přidejte špetku soli, lžíci cukru a zalijte mlékem. Za stálého míchání uvařte rýži doměkka, odstavte z plotýnky a nechte vychladnout. Zbylý cukr vyšlehejte se změklým máslem a postupně zašlehávejte jeden žloutek za druhým. Směs pak vmíchejte do uvařené rýže. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh a opatrně zapracujte do rýže.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

2
Troubu předehřejte na 200 °C. Formičky vymažte máslem a přendejte do nich polovinu rýže. Na rýži poklaďte vypeckované švestky a ostružiny. Zalijte druhou polovinou rýže a 20 minut pečte. Nechte vychladnout a nákypy vyklepněte.
3
Do mixéru vložte kompotované švestky, sladký nálev a ostružiny. Rozmixujte dohladka, podle chuti přidejte med a citronovou šťávu. Omáčku přelijte přes nákypy a ozdobte je ostružinami.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (září/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Hruškový / Jablečný rýžový nákyp

Hruškový / Jablečný rýžový nákyp

Rýžový nákyp se skořicí a švestkami

Rýžový nákyp se skořicí a švestkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Rýžový nákyp FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Kulatozrnná rýže Máslo Med Mléko plnotučné Ostružiny Šťáva z kompotu Sůl Švestkový kompot Třtinový cukr Žloutek

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Kuřecí kousky ala Donald

Kuřecí kousky ala Donald

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Kakaovo-tvarohový dort

Kakaovo-tvarohový dort

Velikonoční muffiny

Velikonoční muffiny

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Krémová houbová polévka

Krémová houbová polévka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

72
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
22
Bramborové placky se sýrem po našem
Bramborové placky se…
21
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
20
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Rýžovo-masové placičky
Rýžovo-masové placičky
Rýžový chlebíček s rozinkami
Rýžový chlebíček s rozinkami
Rýžový koláč
Rýžový koláč
Rýžový nákyp s brokolicí
Rýžový nákyp s brokolicí
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact