• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
6fotografií
Nahrát fotku
 

Pokrm, který lidé milují nebo nenávidí, můžete podávat jako sladké lehké hlavní jídlo, ale i jako sytý moučník. Nejčastěji se připravuje s kompotovanými švestkami, báječně ale chutná i s meruňkami, broskvemi, třešněmi nebo třeba s podušenými jablíčky a hruškami.

Suroviny

6 porce
    • 250
      g kulatozrnná rýže
    • 5
      lžíce třtinový cukr
    • 750
      ml mléko plnotučné
    • 100
      g máslo + na vymazání formiček, změklé
    • 4
      ks žloutek
    • 2
      bílek
    • 700
      g švestkový kompot pevné plody
    • 100
      g ostružiny + na ozdobu
    • sůl
  • omáčka
    • 300
      g švestkový kompot
    • 200
      ml šťáva z kompotu švestkového
    • 50
      g ostružiny
    • citronová šťáva
    • med

Postup přípravy receptu

1
Rýži dobře propláchněte vodou, vsypte ji do rendlíku, přidejte špetku soli, lžíci cukru a zalijte mlékem. Za stálého míchání uvařte rýži doměkka, odstavte z plotýnky a nechte vychladnout. Zbylý cukr vyšlehejte se změklým máslem a postupně zašlehávejte jeden žloutek za druhým. Směs pak vmíchejte do uvařené rýže. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh a opatrně zapracujte do rýže.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

2
Troubu předehřejte na 200 °C. Formičky vymažte máslem a přendejte do nich polovinu rýže. Na rýži poklaďte vypeckované švestky a ostružiny. Zalijte druhou polovinou rýže a 20 minut pečte. Nechte vychladnout a nákypy vyklepněte.
3
Do mixéru vložte kompotované švestky, sladký nálev a ostružiny. Rozmixujte dohladka, podle chuti přidejte med a citronovou šťávu. Omáčku přelijte přes nákypy a ozdobte je ostružinami.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (září/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Hruškový / Jablečný rýžový nákyp

Hruškový / Jablečný rýžový nákyp

Rýžový nákyp se skořicí a švestkami

Rýžový nákyp se skořicí a švestkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Rýžový nákyp FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Kulatozrnná rýže Máslo Med Mléko plnotučné Ostružiny Šťáva z kompotu Sůl Švestkový kompot Třtinový cukr Žloutek

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Maková bábovka - bez vajec

Maková bábovka - bez vajec

Bretaňský fazolový salát

Bretaňský fazolový salát

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Vepřovka z papiňáku

Vepřovka z papiňáku

Hermelínová omeleta

Hermelínová omeleta

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Šunková pomazánka

Šunková pomazánka

Krůtí na smetaně

Krůtí na smetaně

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

34
Dýňová tortila
Dýňová tortila
30
Znojemské okurky
Znojemské okurky
28
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
26
Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA
Cheesecake jednoduše…
24
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Rýžovo-masové placičky
Rýžovo-masové placičky
Rýžový chlebíček s rozinkami
Rýžový chlebíček s rozinkami
Rýžový koláč
Rýžový koláč
Rýžový nákyp s brokolicí
Rýžový nákyp s brokolicí
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact