Rýži vaříme v mléce za občasného míchání asi půl hodiny na mírném ohni. Necháme vychladnout.
2
Utřeme máslo, vanilkový cukr a 3 žloutky. Vmícháme rýži, polohrubou mouku, rozinky a tuhý sníh ušlehaný ze 3 bílků. Vymazanou a strouhankou vysypanou formu naplníme těstem a dáme do vyhřáté trouby upéct.
3
Podáváme teplý i studený, přelitý např. vanilkovým krémem a posypaný sekanými mandlemi.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Sylva Karešová
|12. 4. 2008 20:10
Kdo neví, co si pod tím představit, tak chutí připomíná rýžový nákyp. Vanilková omáčka se k němu výborně hodí, použila jsem tu z receptu: Čokoládové knedlíky ve vanilkové koupeli. Foto doplním.