• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýžovo-jablečný nákyp
Napište svůj komentář k receptu

Rýžovo-jablečný nákyp

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžovo-jablečný nákyp
Rýžovo-jablečný nákyp
Rýžovo-jablečný nákyp
Rýžovo-jablečný nákyp
Rýžovo-jablečný nákyp
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 120
      g máslo
    • sůl
    • 4
      ks vejce
    • 3
      hrnek mléko 2,5-
    • rozinky
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 1
      hrnek rýže
    • citron -nemusí být
    • tuk
    • skořice - mletá
    • 8
      ks jablka 6-
    • cukr krupice dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na větší kusy a pokapeme citronovou šťávou. Rýži propereme ve studené vodě a uvaříme s mlékem (dle potřeby) a špetkou soli doměkka dle návodu, během vaření mícháme. Pak rýži necháme zchladnout. Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny. Pěnu vmícháme do rýže spolu s tvarohem, skořicí, rozinkami, pokrájenými jablky a lžičkou strouhané citronové kůry (nemusí být). Nakonec zlehka vmícháme i sníh z bílků. Rýžovou směs nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova.
2
Podáváme s kopečkem zakysané smetany nebo joburtu (můžeme osladit, posypat skořicí...).
3
* Pekáček můžeme vysypat i kokosem.
4
* Nákyp je dobrý i vychladlý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžovo-masové placičky

Rýžovo-masové placičky

Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)

Vegetariánské karbanátky (rýžovo…

Hruškový / Jablečný rýžový nákyp

Hruškový / Jablečný rýžový nákyp

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vlocka | 16. 12. 2016 19:15

    ted dojidam kousek ze vcera a chutna mi i kdyz jsem ho neohrala

  • Olina | 5. 2. 2016 20:44

    :-* :-* Výborný

  • Olina | 5. 2. 2016 20:40

    Výborné, chutnal všem :-*

  • Kadlecová Jana | 12. 1. 2015 06:47

    Byl moc dobrý, děkuji.

  • Barča | 15. 1. 2012 20:18

    <3 nákyp se povedl a byl supeeeer <3

  • Mirka | 13. 9. 2011 13:21

    U nás je velmi oblíbený a mě to těší, protože to není nic pracného a drahého a s dobrou polívkou ho můžu dát na stůl klidně i v neděli. Už jsem ho zkoušela i s meruňkama a švestkama, taky vynikající. :-)

  • Mony | 7. 7. 2011 12:43

    byl super :-P

  • Maruška | 31. 5. 2011 21:37

    Recept u nás zdomácněl, dělala jsem již několikrát, dnes jsem k jabkám přidala i pár jahod a je to výborné! Máme ho rádi i studený, hlavně když je venku vedro.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Rýže
Pokrmy Sladké Z rýže Z ovoce Oběd Večeře Pečení Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Jablka Máslo Měkký tvaroh Mléko Rozinky Rýže Skořice - mletá Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Frankfurtská polévka II.

Frankfurtská polévka II.

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Bochánek - třený

Bochánek - třený

Dort srdce

Dort srdce

Měkké sušenky s čokoládou

Měkké sušenky s čokoládou

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Žampionové placičky (karbanátky)

Žampionové placičky (karbanátky)

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

38
Růžičková kapusta v kokosové omáčce
Růžičková kapusta v…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Marinované řecké kuře
Marinované řecké kuře
24
Klechtanka z Bolatic
Klechtanka z Bolatic
23
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Rýžové nudle se zeleninou a kuřecím masem
Rýžové nudle se zeleninou a kuřecím…
Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem
Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem
Rýžové placky
Rýžové placky
Rýžovo-masové placičky
Rýžovo-masové placičky
Rýžový chlebíček s rozinkami
Rýžový chlebíček s rozinkami
Rýžový koláč
Rýžový koláč
  • Recepty.cz
  • Rýžovo-jablečný nákyp
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact