• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rýžovo-jablečný nákyp
Napište svůj komentář k receptu

Rýžovo-jablečný nákyp

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžovo-jablečný nákyp
Rýžovo-jablečný nákyp
Rýžovo-jablečný nákyp
Rýžovo-jablečný nákyp
Rýžovo-jablečný nákyp
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 120
      g máslo
    • sůl
    • 4
      ks vejce
    • 3
      hrnek mléko 2,5-
    • rozinky
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 1
      hrnek rýže
    • citron -nemusí být
    • tuk
    • skořice - mletá
    • 8
      ks jablka 6-
    • cukr krupice dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na větší kusy a pokapeme citronovou šťávou. Rýži propereme ve studené vodě a uvaříme s mlékem (dle potřeby) a špetkou soli doměkka dle návodu, během vaření mícháme. Pak rýži necháme zchladnout. Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny. Pěnu vmícháme do rýže spolu s tvarohem, skořicí, rozinkami, pokrájenými jablky a lžičkou strouhané citronové kůry (nemusí být). Nakonec zlehka vmícháme i sníh z bílků. Rýžovou směs nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova.
2
Podáváme s kopečkem zakysané smetany nebo joburtu (můžeme osladit, posypat skořicí...).
3
* Pekáček můžeme vysypat i kokosem.
4
* Nákyp je dobrý i vychladlý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžovo-masové placičky

Rýžovo-masové placičky

Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)

Vegetariánské karbanátky (rýžovo…

Hruškový / Jablečný rýžový nákyp

Hruškový / Jablečný rýžový nákyp

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vlocka | 16. 12. 2016 19:15

    ted dojidam kousek ze vcera a chutna mi i kdyz jsem ho neohrala

  • Olina | 5. 2. 2016 20:44

    :-* :-* Výborný

  • Olina | 5. 2. 2016 20:40

    Výborné, chutnal všem :-*

  • Kadlecová Jana | 12. 1. 2015 06:47

    Byl moc dobrý, děkuji.

  • Barča | 15. 1. 2012 20:18

    <3 nákyp se povedl a byl supeeeer <3

  • Mirka | 13. 9. 2011 13:21

    U nás je velmi oblíbený a mě to těší, protože to není nic pracného a drahého a s dobrou polívkou ho můžu dát na stůl klidně i v neděli. Už jsem ho zkoušela i s meruňkama a švestkama, taky vynikající. :-)

  • Mony | 7. 7. 2011 12:43

    byl super :-P

  • Maruška | 31. 5. 2011 21:37

    Recept u nás zdomácněl, dělala jsem již několikrát, dnes jsem k jabkám přidala i pár jahod a je to výborné! Máme ho rádi i studený, hlavně když je venku vedro.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Rýže
Pokrmy Sladké Z rýže Z ovoce Oběd Večeře Pečení Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Jablka Máslo Měkký tvaroh Mléko Rozinky Rýže Skořice - mletá Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Buchty

Buchty

Obalované koblížky

Obalované koblížky

Houbový kuba II.

Houbový kuba II.

Řezy s vaječným likérem

Řezy s vaječným likérem

Výborný kuřecí salát II.

Výborný kuřecí salát II.

Patizonové nudličky s masem

Patizonové nudličky s masem

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Mrkvové šátečky s povidly

Mrkvové šátečky s povidly

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

70
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
51
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
37
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
36
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
33
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Rýžové nudle se zeleninou a kuřecím masem
Rýžové nudle se zeleninou a kuřecím…
Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem
Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem
Rýžové placky
Rýžové placky
Rýžovo-masové placičky
Rýžovo-masové placičky
Rýžový chlebíček s rozinkami
Rýžový chlebíček s rozinkami
Rýžový koláč
Rýžový koláč
  • Recepty.cz
  • Rýžovo-jablečný nákyp
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact