• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rýžové suppli
Napište svůj komentář k receptu

Rýžové suppli

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžové suppli
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule malá
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1,50
      l vývar
    • 500
      g rýže na rizoto
    • 70
      g parmazán nabo nejemno strouhaný sýr
    • 3
      ks vejce
    • strouhanka na obalení
    • olej na smažení a něco na směs
    • párky nebo sýr, salám, šunka, vejce, kuřecí maso... dle vaší chuti

Postup přípravy receptu

1
Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibulku. Na pánvi (velké) rozpalte olej a cibulku nechte zesklovatět. Připravte si horký vývar (v 1,5 l vařící vody nechte rozpustit 1,5 kostky kuřecího bujónu. Ke změklé cibuli nasypejte rýži (nepropláchnutou). Asi 1 minutu ji míchejte a restujte, aby se všechna zrnka obalila olejem. Pak přilejte vývar tak, aby byla všechna zrnka potopená a nechte vařit a stále míchejte.
2
Až se vývar lehce odpaří, opět ho přilijte aby rýže byla stále potopená a dál míchejte, dokud rýže nebude měkká a táhlá, krémová (asi 30 minut). Pak ji odstavte z ohně a vmíchejte nastrouhaný sýr.
3
Hned jak rýže trochu zchladne, přidejte 2 vejce a pořádně promíchejte a nechejte vystydnut úplně - já ještě dávám trochu strouhanky dovnitř rýže, aby se těsto nelepilo tak na ruce (takže přiměřeně strouhanky, ale nemusí být).
4
Směs co chcete dát dovnitř je dle vaší chuti. Já dělám s mletým masem a rajčetem (na boloňský způsob), párek, houby, mozzarela (italský způsob) nebo co dům dá - někdy kus šunky s vejcem na kostičky nakrájeným, bazalku, jindy jen párek nebo osmažené kuřecí maso s rajčetem...
5
Vytvarujeme větší koule, uděláme do nich díru a naplníme surovinami. Kouli pořádně umačkáme a obalíme v rozšlehaném vajíčku a strouhance a smažíme ve fritéze nebo na pánvi jako krokety při 180 °C asi 4 minuty hezky dozlatova.
6
Hotové přendejte na připravenou utěrku nebo kus skotexu, aby se přebytečný olej vysušil.
7
Suppli jsou velmi výborné samotné, ale též s rajčatovou omáčkou. U nás si je oblíbili všichni, žiji v Itálii a tento recept jsem se naučila na Sicílii. Dělám je stále i jako hlavní chod a i jako předkrm třeba když jdeme k vodě....
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžové placky

Rýžové placky

Cuketovo-rýžové placičky

Cuketovo-rýžové placičky

Rýžové nudle s olivami

Rýžové nudle s olivami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • niobe nightingale | 30. 12. 2008 12:51

    nedávno jsem rýžové suppli zkusila k večeři a celkem se zdařili. snědli se, ale nic extrovního to nebylo.tak jsem alespoň zase jednou zpestřila ten jídelníček něčím novým ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Smažení Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Olej Olivový olej Párky Parmazán Rýže Strouhanka Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italská omáčka

Italská omáčka

Margotkové řezy

Margotkové řezy

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Křupavé cibulové kroužky

Křupavé cibulové kroužky

Plněné rohlíky jako jednohubky

Plněné rohlíky jako jednohubky

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Kuře (nejen) na bramborách

Kuře (nejen) na bramborách

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

30
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
26
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
25
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
24
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
22
Vepřové na houbách jinak
Vepřové na houbách jinak

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz ONLINE: Stovky VIP hostů v Rudolfinu: Poslední mejdan pro Bartošku!

ONLINE: Stovky VIP hostů v Rudolfinu: Poslední mejdan pro Bartošku!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Rýžové suppli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact