• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rýžové suppli
Napište svůj komentář k receptu

Rýžové suppli

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžové suppli
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule malá
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1,50
      l vývar
    • 500
      g rýže na rizoto
    • 70
      g parmazán nabo nejemno strouhaný sýr
    • 3
      ks vejce
    • strouhanka na obalení
    • olej na smažení a něco na směs
    • párky nebo sýr, salám, šunka, vejce, kuřecí maso... dle vaší chuti

Postup přípravy receptu

1
Oloupejte a nadrobno nakrájejte cibulku. Na pánvi (velké) rozpalte olej a cibulku nechte zesklovatět. Připravte si horký vývar (v 1,5 l vařící vody nechte rozpustit 1,5 kostky kuřecího bujónu. Ke změklé cibuli nasypejte rýži (nepropláchnutou). Asi 1 minutu ji míchejte a restujte, aby se všechna zrnka obalila olejem. Pak přilejte vývar tak, aby byla všechna zrnka potopená a nechte vařit a stále míchejte.
2
Až se vývar lehce odpaří, opět ho přilijte aby rýže byla stále potopená a dál míchejte, dokud rýže nebude měkká a táhlá, krémová (asi 30 minut). Pak ji odstavte z ohně a vmíchejte nastrouhaný sýr.
3
Hned jak rýže trochu zchladne, přidejte 2 vejce a pořádně promíchejte a nechejte vystydnut úplně - já ještě dávám trochu strouhanky dovnitř rýže, aby se těsto nelepilo tak na ruce (takže přiměřeně strouhanky, ale nemusí být).
4
Směs co chcete dát dovnitř je dle vaší chuti. Já dělám s mletým masem a rajčetem (na boloňský způsob), párek, houby, mozzarela (italský způsob) nebo co dům dá - někdy kus šunky s vejcem na kostičky nakrájeným, bazalku, jindy jen párek nebo osmažené kuřecí maso s rajčetem...
5
Vytvarujeme větší koule, uděláme do nich díru a naplníme surovinami. Kouli pořádně umačkáme a obalíme v rozšlehaném vajíčku a strouhance a smažíme ve fritéze nebo na pánvi jako krokety při 180 °C asi 4 minuty hezky dozlatova.
6
Hotové přendejte na připravenou utěrku nebo kus skotexu, aby se přebytečný olej vysušil.
7
Suppli jsou velmi výborné samotné, ale též s rajčatovou omáčkou. U nás si je oblíbili všichni, žiji v Itálii a tento recept jsem se naučila na Sicílii. Dělám je stále i jako hlavní chod a i jako předkrm třeba když jdeme k vodě....
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžové placky

Rýžové placky

Cuketovo-rýžové placičky

Cuketovo-rýžové placičky

Rýžové nudle s olivami

Rýžové nudle s olivami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • niobe nightingale | 30. 12. 2008 12:51

    nedávno jsem rýžové suppli zkusila k večeři a celkem se zdařili. snědli se, ale nic extrovního to nebylo.tak jsem alespoň zase jednou zpestřila ten jídelníček něčím novým ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Smažení Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Olej Olivový olej Párky Parmazán Rýže Strouhanka Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Bezé roláda

Bezé roláda

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Báječné kuřecí placičky se sýrem

Báječné kuřecí placičky se sýrem

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Frittata

Frittata

Zbojnický salát

Zbojnický salát

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

62
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
56
Čevapčiči
Čevapčiči
49
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
49
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…
48
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Rýžové suppli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact