Rýži uvaříme v mléce se špetkou soli na velmi hustou kaši. Vmícháme cukr a vanilkový cukr a horkou kaši navrstvíme na mokrou desku do výšky 1 cm. Necháme vychladnout. Z vychladnuté rýže sklenicí vykrajujeme kolečka s průměrem asi 5 cm. Každé kolečko obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance a smažíme na oleji.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|23. 9. 2005 06:54
Mlieka je treba toľko, aby tá kaša bola hustá. Asi tak 9 dl - 1 liter. Nie každá ryža je rovnaká. Uvidíte pri varení ako to hustene. Ja varím ryžu s mliekom v mliekovom hrnci, vtedy sa nemôže pripáliť a hustne síce pomalšie, ale tým pádom sa v prípade potreby dá dosypať. Kolieska po vypražení môžete ešte posypať škoricou.