g
hladká mouka
(Nebo půl mouky a půl drcených ovesných vloček)
4
ks
vejce
sůl
140
g
máslo
Rozpuštěné
140
g
rýže
Neuvařené (cukr mletý - 100 g)
1
balíček
vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
1
Žloutky, cukr a vanilkový cukr mícháme dohladka, přiléváme vlahé rozpuštěné máslo, vymícháme rukou nebo šlehačem do světle žluté barvy, přidáme mouku a sůl. 30 minut necháme odpočinout. Mezitím uvaříme rýži v osolené vodě doměkka a necháme vychladnou (moc neproléváme vodou, aby zůstala lepivější). Vše smícháme a nakonec dáme sníh.
2
Rady:
3
- rýži volíme takovou, která se dá mírně rozvařit.
4
- pokud chceme urychlit, dáme vejce celá a sníh být nemusí.
5
- se sněhem je nachýchanější a jemnější.
6
- pečeme na pánvi pomalu na oleji, nebo na sucho (zdravější varianta je s ovesnými vločkami a smažené nasucho).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Michaela
|11. 1. 2008 15:21
Jsou to takové palačinky s rýží. Komu chutná rýžový nákyp, ten to sbaští s chutí. Je toho z uvedené dávky hodně (tak pro 4 osoby).Jen taková "technická" poznámka: V postupu chybí informace o přidání mléka do těsta.