lahev
tmavá sojová omáčka
Výborná je pikantní s česnekem
1
balení
kuřecí prsa
1
ks
červená paprika
1
ks
paprika - žlutá
0,50
balení
fazolové lusky - mražené
1
svazek
jarní cibulka
3
ks
mrkev
sůl
pepř mletý
1
ks
čínské zelí
Postup přípravy receptu
1
Rýžové nudle namočíme do horké vody a necháme odstát.
2
Mezitím si nakrájíme maso na kostičky, osolíme, opepříme a hodíme na pánev. Zatímco restujeme maso, nakrájíme papriku na slabé nudličky, mrkev na proužky (např. škrabkou na brambory), cibulku nadrobno a čínské zelí nahrubo.
3
Podle návodu smícháme čína koření s vlažnou vodou, podlijeme maso a necháme dusit pod pokličkou asi pět minut.
4
Poté přidáme papriku, mrkev, lusky, cibulku, zelí a dochutíme sójovou omáčkou (já přidávala tak dlouho, až jsem ji tam kydla skoro celou a zbytek šel na nudle) a dusíme zhruba dalších pět minut. Záleží na zelenině, jak změkne.
5
Poté dáme stranou a na stejné pánvi osmahneme nudle, které ochutíme sójovou omáčkou. Nakonec vše smícháme a podáváme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Renata
|5. 5. 2016 11:30
Do pravých rýžových nudlí se NIKDY sojová omáčka nepřidává !!!! To je jen západní představa, že naleji litr sojové omáčky a mám "čínu"... ve skutečnosti sojovka hraje v čínské kuchyni velmi okrajovou úlohu...