Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka a ještě teplou ji rozmixujeme. Vmícháme mouku, krupici, špetku badyánu, vejce a vypracujeme těsto, které necháme 6 hodin na teplém místě. Na rozehřátém oleji smažíme lívanečky, které zdobíme povidly, zakysanou smetanou a poprášíme skořicovým cukrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Aninka
|21. 10. 2006 18:51
Koupila jsem loni na Vánoce na zkoušku, Javorový sirup, a potírám tím jak lívance, tak i palačinky. Doma se mužou potom utlouct.
bramborka
|21. 10. 2006 12:54
Pro Evžena:zef nevím,ale prdopeč je prášek do pečiva.Snad se na zef někdo ozve.
Evžen zeithaml
|21. 10. 2006 00:10
co je zef a prdopeč?
Anonym
|10. 10. 2006 21:24
nemixujte rýži.., škoda práce..jen ji uvařenou zef vysypte z pytlíku, dejte přiměřeně vajec, mouky, a trochu prdopeče.. usmažené mazejte medem sypte skořicí, mazejte povidly, zdobte kyselou smetanou.. realizujte se dle libosti, budete pochváleni. u nás doma většinou nezbude nic.
Ivana Kolmašová
|5. 1. 2006 09:40
Dělala jsem lívanečky ze zbylé rýže ze sáčku a špatně se mi mixovala, asi by bylo lepší rýži uvařit ve vodě a spíš trochu rozvařit.Zkoušela jsem i slanou variantu (do těsta sůl a badyán vynechat) - posypat strouhaným sýrem a podávat se zeleninovým salátem - bylo to mos dobré.