Koupila jsem loni na Vánoce na zkoušku, Javorový sirup, a potírám tím jak lívance, tak i palačinky. Doma se mužou potom utlouct.
Pro Evžena:zef nevím,ale prdopeč je prášek do pečiva.Snad se na zef někdo ozve.
co je zef a prdopeč?
nemixujte rýži.., škoda práce..jen ji uvařenou zef vysypte z pytlíku, dejte přiměřeně vajec, mouky, a trochu prdopeče.. usmažené mazejte medem sypte skořicí, mazejte povidly, zdobte kyselou smetanou.. realizujte se dle libosti, budete pochváleni. u nás doma většinou nezbude nic.
Dělala jsem lívanečky ze zbylé rýže ze sáčku a špatně se mi mixovala, asi by bylo lepší rýži uvařit ve vodě a spíš trochu rozvařit.Zkoušela jsem i slanou variantu (do těsta sůl a badyán vynechat) - posypat strouhaným sýrem a podávat se zeleninovým salátem - bylo to mos dobré.