• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýžové krokety (noky), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Rýžové krokety (noky), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 140
      g rýžová mouka hrubší
    • 70
      ml vařící voda
    • 40
      ml studená voda
    • 2
      špetka sůl
    • 1
      lžička máslo jen půlka

Postup přípravy receptu

1
Umlít rýži šrotovníkem, 3 jemnějšími průchody. Dále zjemnit 3 průchody v mlýnku na mák, na směs hrubé a hladké mouky (do zásoby). Výběr rýže viz poznámka níže.
2
Ohřát vodu do varu. V menší míse smíchat mouku se solí. Na dno větší mísy nasypat vrstvu mouky, zalít dávkou vody. Střídat vrstvy mouky a vody pro rychlé nasáknutí vody a vypracování těsta. Přidat šmolc (máslo). Promíchat (lžičkou, hůlkami), dolít studenou vodu. Po promíchaní nechat zakryté odležet 10 minut. Dále vypracovat těsto, hníst 8-10 minut, těsto mírné lepí. Spotřeba času 50 minut. Nechat odležet zakryté 30-60 minut v chladničce.
3
Odkrojit z těsta podélný díl, rozválet na váleček o průměru 2-2,5 cm. Lze dále rozkrájet na menší kousky a zakulatit na kroketky. Je možné zabalit do těsta náplň. Nebo ponechat válečky vcelku, podobné délky.
4
Vařit v páře nebo ve vařící vodě 20 minut. Výhodou vaření v páře je menší množství vody a kratší čas pro začátek varu. Lze podávat s oblíbenou omáčkou.
5
Poznámka autora receptu: Názvy rýžové knedlíčky, noky, kuličky, krokety, šišky, sweet glutinous/sticky rice ball, tim tong jyun, yin-yang tong yuan, rice cylinder cake, garaeddeok, bar rice cake, garaetteok, massa de arroz coreana. Lepivá rýže zůstává slepená po uvaření bez vyprání prachu. Jiná rýže nepotřebuje vyprat, jsou oddělená zrna po uvaření. Použití pouze vařící vody způsobí ztvrdnutí tésta v plném průřezu. Nebyla zkoušena kupovaná rýžová mouka kvůli neznámé hrubosti. Namletí na hrubou mouku způsobuje mírnou lepivost, dostatečnou pro soudržnost těsta.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovesné placky prosté, základní recept

Ovesné placky prosté, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Vaření Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Rýžová mouka Studená voda Sůl Vařící voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Nakládané řízky

Nakládané řízky

Polévka z jarních cibulek

Polévka z jarních cibulek

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

Ovocný koláč se želatinou II.

Ovocný koláč se želatinou II.

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Plněná vepřová rolka

Plněná vepřová rolka

Krémová polévka z červené řepy

Krémová polévka z červené řepy

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

78
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
57
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
55
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Ratatouille
Ratatouille

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Dcera Kubelkové po rozchodu s Mišíkem: Špinavé prádlo pere v novém hnízdečku!

Dcera Kubelkové po rozchodu s Mišíkem: Špinavé prádlo pere v novém hnízdečku!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Rýžová polévka zapražená-se zeleninou
Rýžová polévka zapražená-se zeleninou
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové koláčky
Rýžové koláčky
Rýžové nudle s česnekovou zeleninou a tuňákem
Rýžové nudle s česnekovou zeleninou a…
Rýžové nudle s olivami
Rýžové nudle s olivami
Rýžové nudle se zeleninou a kuřecím masem
Rýžové nudle se zeleninou a kuřecím…
  • Recepty.cz
  • Rýžové krokety (noky), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact