• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýžové krokety (noky), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Rýžové krokety (noky), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 140
      g rýžová mouka hrubší
    • 70
      ml vařící voda
    • 40
      ml studená voda
    • 2
      špetka sůl
    • 1
      lžička máslo jen půlka

Postup přípravy receptu

1
Umlít rýži šrotovníkem, 3 jemnějšími průchody. Dále zjemnit 3 průchody v mlýnku na mák, na směs hrubé a hladké mouky (do zásoby). Výběr rýže viz poznámka níže.
2
Ohřát vodu do varu. V menší míse smíchat mouku se solí. Na dno větší mísy nasypat vrstvu mouky, zalít dávkou vody. Střídat vrstvy mouky a vody pro rychlé nasáknutí vody a vypracování těsta. Přidat šmolc (máslo). Promíchat (lžičkou, hůlkami), dolít studenou vodu. Po promíchaní nechat zakryté odležet 10 minut. Dále vypracovat těsto, hníst 8-10 minut, těsto mírné lepí. Spotřeba času 50 minut. Nechat odležet zakryté 30-60 minut v chladničce.
3
Odkrojit z těsta podélný díl, rozválet na váleček o průměru 2-2,5 cm. Lze dále rozkrájet na menší kousky a zakulatit na kroketky. Je možné zabalit do těsta náplň. Nebo ponechat válečky vcelku, podobné délky.
4
Vařit v páře nebo ve vařící vodě 20 minut. Výhodou vaření v páře je menší množství vody a kratší čas pro začátek varu. Lze podávat s oblíbenou omáčkou.
5
Poznámka autora receptu: Názvy rýžové knedlíčky, noky, kuličky, krokety, šišky, sweet glutinous/sticky rice ball, tim tong jyun, yin-yang tong yuan, rice cylinder cake, garaeddeok, bar rice cake, garaetteok, massa de arroz coreana. Lepivá rýže zůstává slepená po uvaření bez vyprání prachu. Jiná rýže nepotřebuje vyprat, jsou oddělená zrna po uvaření. Použití pouze vařící vody způsobí ztvrdnutí tésta v plném průřezu. Nebyla zkoušena kupovaná rýžová mouka kvůli neznámé hrubosti. Namletí na hrubou mouku způsobuje mírnou lepivost, dostatečnou pro soudržnost těsta.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovesné placky prosté, základní recept

Ovesné placky prosté, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Chalva indická semolinová, základní recept

Chalva indická semolinová, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Vaření Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Rýžová mouka Studená voda Sůl Vařící voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Těstoviny s olivami

Těstoviny s olivami

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Vaječná pomazánka s Vysočinou

"Péřová" bublanina

"Péřová" bublanina

Pečené kuřecí s chřestem

Pečené kuřecí s chřestem

Med nebo sirup z květů divizny

Med nebo sirup z květů divizny

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Plec pečená (nejen) se zelím

Plec pečená (nejen) se zelím

Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

34
Kapustové těstoviny - zapékané
Kapustové těstoviny -…
33
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
22
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…
20
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
20
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 25. 8. 2025: Kdo získá respekt okolí a koho čeká posun v osobním životě?

Denní horoskop na pondělí 25. 8. 2025: Kdo získá respekt okolí a koho čeká posun v osobním životě?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lucie Vondráčková (45): Musela povinně na testy DNA!

Lucie Vondráčková (45): Musela povinně na testy DNA!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Rýžová polévka zapražená-se zeleninou
Rýžová polévka zapražená-se zeleninou
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové koláčky
Rýžové koláčky
Rýžové nudle s česnekovou zeleninou a tuňákem
Rýžové nudle s česnekovou zeleninou a…
Rýžové nudle s olivami
Rýžové nudle s olivami
Rýžové nudle se zeleninou a kuřecím masem
Rýžové nudle se zeleninou a kuřecím…
  • Recepty.cz
  • Rýžové krokety (noky), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact