• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýžové krokety (noky), základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Rýžové krokety (noky), základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky), základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 140
      g rýžová mouka hrubší
    • 70
      ml vařící voda
    • 40
      ml studená voda
    • 2
      špetka sůl
    • 1
      lžička máslo jen půlka

Postup přípravy receptu

1
Umlít rýži šrotovníkem, 3 jemnějšími průchody. Dále zjemnit 3 průchody v mlýnku na mák, na směs hrubé a hladké mouky (do zásoby). Výběr rýže viz poznámka níže.
2
Ohřát vodu do varu. V menší míse smíchat mouku se solí. Na dno větší mísy nasypat vrstvu mouky, zalít dávkou vody. Střídat vrstvy mouky a vody pro rychlé nasáknutí vody a vypracování těsta. Přidat šmolc (máslo). Promíchat (lžičkou, hůlkami), dolít studenou vodu. Po promíchaní nechat zakryté odležet 10 minut. Dále vypracovat těsto, hníst 8-10 minut, těsto mírné lepí. Spotřeba času 50 minut. Nechat odležet zakryté 30-60 minut v chladničce.
3
Odkrojit z těsta podélný díl, rozválet na váleček o průměru 2-2,5 cm. Lze dále rozkrájet na menší kousky a zakulatit na kroketky. Je možné zabalit do těsta náplň. Nebo ponechat válečky vcelku, podobné délky.
4
Vařit v páře nebo ve vařící vodě 20 minut. Výhodou vaření v páře je menší množství vody a kratší čas pro začátek varu. Lze podávat s oblíbenou omáčkou.
5
Poznámka autora receptu: Názvy rýžové knedlíčky, noky, kuličky, krokety, šišky, sweet glutinous/sticky rice ball, tim tong jyun, yin-yang tong yuan, rice cylinder cake, garaeddeok, bar rice cake, garaetteok, massa de arroz coreana. Lepivá rýže zůstává slepená po uvaření bez vyprání prachu. Jiná rýže nepotřebuje vyprat, jsou oddělená zrna po uvaření. Použití pouze vařící vody způsobí ztvrdnutí tésta v plném průřezu. Nebyla zkoušena kupovaná rýžová mouka kvůli neznámé hrubosti. Namletí na hrubou mouku způsobuje mírnou lepivost, dostatečnou pro soudržnost těsta.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovesné placky prosté, základní recept

Ovesné placky prosté, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Vaření Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Rýžová mouka Studená voda Sůl Vařící voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Staročeská svíčková bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Rybí pomazánka II.

Rybí pomazánka II.

Cuketový koláč II.

Cuketový koláč II.

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Mleté maso s houbami

Mleté maso s houbami

Jogurtový koláč s tvarohem

Jogurtový koláč s tvarohem

Cottage na sladko

Cottage na sladko

Vegetariánský guláš

Vegetariánský guláš

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

851
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
70
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
53
Klasické lečo
Klasické lečo
46
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Rýžová polévka zapražená-se zeleninou
Rýžová polévka zapražená-se zeleninou
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové koláčky
Rýžové koláčky
Rýžové nudle s česnekovou zeleninou a tuňákem
Rýžové nudle s česnekovou zeleninou a…
Rýžové nudle s olivami
Rýžové nudle s olivami
Rýžové nudle se zeleninou a kuřecím masem
Rýžové nudle se zeleninou a kuřecím…
  • Recepty.cz
  • Rýžové krokety (noky), základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact