Do studené vody vložíme vejce, které vaříme přesně 6 minut. Poté vyndáme a zchladíme ve studené vodě.
2
//Tip: Pokud vejce budete vařit s trochou octa, lépe sloupete skořápku.//
3
Na rýžové chlebíčky dáme trochu másla (neroztíráme) a ještě za tepla nakrájené vajíčko na poloměkko (tím, že vejce pokládáme teplé, docílíme toho, že se máslo samo rozpustí do chlebíčku). Posolíme, popepříme a posypeme čerstvou řeřichou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pepa
|28. 6. 2016 13:01
Prosím o specifikaci. Z vašeho receptu na chleba s máslem nevyplývá jaké to má být množství chleba, ani jaké to má být máslo. Můžu použít máslo z Lidla nebo musí být normandské? A taky nevím jakou standardní odchylku lze akceptovat ohledně pokojové teploty vzhledem k doporučeným deseti minutám. Vono teď v létě to funguje, ale v únoru je pokojová teplota signifikantně nižší, hlavně když ještě není zatopeno.
Alex
|4. 6. 2015 14:35
;-)
Alex
|4. 6. 2015 14:26
To už si snad opravdu autor receptu dělá legraci. To je jako kdybych tady vložila recept na chleba s máslem.
Uřízneme chléb (můžeme koupit i krájený) a namažeme jej libovolnou vrstvou másla (aby se nám lépe roztíralo, necháme jej cca 10 minut při pokojové teplotě změknout).
Bože, lidičky... :-D :-D :-D