Rychlou, chutnou a výživnou mléčnou kaši z uvařené rýže, s na másle osmaženými jablíčky a plátky mandlí, doslazenou medem, si můžete vychutnat k snídani, ale i svačině. Přidat do ní můžete oblíbené ovoce a ořechy a navrch třeba semínka nebo kokos.
Na pánvi nasucho opražte mandlové lupínky a odložte je stranou. Jablka pokrájejte na kousky velikosti sousta, v pánvi rozpusťte máslo a jablka pozvolna opečte dozlatova. Hotová jablka zastříkněte citronovou šťávou.
Mezitím dejte do rendlíku rýži, zalijte ji mlékem, přidejte cukr, rozmíchejte a pomalu přiveďte k varu. Vařte, dokud se suroviny nespojí v hustou kaši, trvá to asi dvě minuty od bodu varu.
Tip: Rýžová kaše je skvělá i s kokosovým mlékem. Snadno tak připravíte veganskou verzi, stačí místo másla použít rostlinný tuk.
3
Hotovou kaši rozdělte do misek, zakápněte medem, přidejte opečená jablka, mandlové lupínky a nastrouhanou citronovou kůru.