Přebranou a propláchnutou rýži zalijeme dostatečným množstvým vody a vaříme. Po vyvaření vody přidáme mléko a za stálého míchání vaříme doměkka. Kaši rozdělíme na talíře, přidáme vločky másla, posypeme strouhanou čokoládou a cukrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
werr
|24. 1. 2015 19:25
Prosím, jakou čokoládou a v jakem poměru s cukrem posypavate kaši? :-\ :-))
MartinV
|22. 2. 2007 19:51
Ideální je rýže Arborio. Používá se zejména na rizota. Je zcela bílá, kulatá, po uvaření lepivá. Pozor, před vařením ji důkladně propláchněte v sítu, dokud bude pouštět bílý škrob.Lze ji vařit i na vodě, po uvaření vmíchat 1 PL sójového mléka v prášku, a dál cokoliv dle chuti (med, kakao, čokoláda, marmeláda, ...)