Rýži proplachujeme na sítu studenou vodou tak dlouho, až teče čirá voda. Necháme okapat. V tlakovém hrnci rozehřejeme máslo nebo sádlo a rýži chvíli opékáme.
2
Potom přidáme vodu, cibuli, popřípadě koření, osolíme (voda by měla být mírně přesolená) a hrnec uzavřeme. Dáme naplno vařit. Jakmile začne hrnec syčet, vaříme 5 minut. Potom hrnec odstavíme z plotny a necháme rýži ještě 15 minut dojít (hrnec neotvíráme). Po 15-ti minutách hrnec otevřeme a necháme vyjít páru. Vždy se povede a je výborná.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pítr Blembou
|6. 3. 2011 17:05
Rejz domai milujeme vsichniOd maminky znam tu na cibulce a moje zlato si ji taky zamilovalo :-)V papinaku je to ale uplne jine,nez v hrnci!Nelepi a ve vyvaru delana je luxusni 8-)
andrea tymusova
|2. 12. 2010 11:06
Ryžu som nerobila,dkoial som nevyskusalu tu a som s nou velmi spokojna a chuti nam celej rodine!!! Davam hodnotenie 1
Martina Uhlichová
|4. 6. 2010 18:08
S rýží jsem bojovala do té doby, než jsem ji zkusila dusit v papiňáku. Na hrnek rýže dávám jen hrnek vody,trochu jí v hrnci pokaždé zůstane po proplachování (sítko nepoužívám). Manžel je spokojený, že se rýže sype a nelepí.
Uljana Kurivčáková
|12. 2. 2007 19:12
Já jsem tuto ryzei take udelala dnes, a mohu potvrdit ze je vyborna, akorat jsem nedavala maslo ani cibuli, jen kratce orestovala ryzi na oleji, a dala jsem 2x vice vody nez ryze, tj.na 2hrnce ryze - 4 hrnce vody.Vubec se nelepi, a je moc dobra.
Jana Kutačová
|12. 2. 2007 17:19
Leni,když se dají vařit např 2 hrnky rýže,tak se dodají 2x1,5=3 což znamená 3 hrnky vody.Aspoň tak jsem to pochopila já.:o)
Lenca
|12. 2. 2007 13:03
Prosim Vas kolik se dava vody?
Anonym
|12. 2. 2007 10:33
Musím se pochválit, napoprvé a hned perfektní, děkuji autorce a dávám za 1.
Ivana Nedbalková
|10. 2. 2007 21:58
Takhle dělám rýži již několik let.Naučila mne to tchýně a od té doby ji nevařím jinak.Je vždy výborná.