• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýže v tlakovém hrnci
Napište svůj komentář k receptu

Rýže v tlakovém hrnci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýže v tlakovém hrnci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rýže
    • 1
      lžíce máslo nebo sádlo
    • sůl
    • cibule
    • koření
    • 1,50
      ks voda 1,5 násobek vody

Postup přípravy receptu

1
Rýži proplachujeme na sítu studenou vodou tak dlouho, až teče čirá voda. Necháme okapat. V tlakovém hrnci rozehřejeme máslo nebo sádlo a rýži chvíli opékáme.
2
Potom přidáme vodu, cibuli, popřípadě koření, osolíme (voda by měla být mírně přesolená) a hrnec uzavřeme. Dáme naplno vařit. Jakmile začne hrnec syčet, vaříme 5 minut. Potom hrnec odstavíme z plotny a necháme rýži ještě 15 minut dojít (hrnec neotvíráme). Po 15-ti minutách hrnec otevřeme a necháme vyjít páru. Vždy se povede a je výborná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pítr Blembou | 6. 3. 2011 17:05

    Rejz domai milujeme vsichniOd maminky znam tu na cibulce a moje zlato si ji taky zamilovalo :-)V papinaku je to ale uplne jine,nez v hrnci!Nelepi a ve vyvaru delana je luxusni 8-)

  • andrea tymusova | 2. 12. 2010 11:06

    Ryžu som nerobila,dkoial som nevyskusalu tu a som s nou velmi spokojna a chuti nam celej rodine!!! Davam hodnotenie 1

  • Martina Uhlichová | 4. 6. 2010 18:08

    S rýží jsem bojovala do té doby, než jsem ji zkusila dusit v papiňáku. Na hrnek rýže dávám jen hrnek vody,trochu jí v hrnci pokaždé zůstane po proplachování (sítko nepoužívám). Manžel je spokojený, že se rýže sype a nelepí.

  • Uljana Kurivčáková | 12. 2. 2007 19:12

    Já jsem tuto ryzei take udelala dnes, a mohu potvrdit ze je vyborna, akorat jsem nedavala maslo ani cibuli, jen kratce orestovala ryzi na oleji, a dala jsem 2x vice vody nez ryze, tj.na 2hrnce ryze - 4 hrnce vody.Vubec se nelepi, a je moc dobra.

  • Jana Kutačová | 12. 2. 2007 17:19

    Leni,když se dají vařit např 2 hrnky rýže,tak se dodají 2x1,5=3 což znamená 3 hrnky vody.Aspoň tak jsem to pochopila já.:o)

  • Lenca | 12. 2. 2007 13:03

    Prosim Vas kolik se dava vody?

  • Anonym | 12. 2. 2007 10:33

    Musím se pochválit, napoprvé a hned perfektní, děkuji autorce a dávám za 1.

  • Ivana Nedbalková | 10. 2. 2007 21:58

    Takhle dělám rýži již několik let.Naučila mne to tchýně a od té doby ji nevařím jinak.Je vždy výborná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Koření Máslo Rýže Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Jogurtové řezy II.

Jogurtové řezy II.

Sýrová pomazánka Eli

Sýrová pomazánka Eli

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

"Tataráček" z Romadůru

"Tataráček" z Romadůru

Thajské žluté zeleninové karí

Thajské žluté zeleninové karí

Tvarohový koláč s borůvkami

Tvarohový koláč s borůvkami

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

145
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
34
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
30
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
26
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hvězda Ulice, Ordinace i Pomády Badinková: S partnerem už nejdeme spolu…

Hvězda Ulice, Ordinace i Pomády Badinková: S partnerem už nejdeme spolu…

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Rýže v tlakovém hrnci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact