• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rýže v tlakovém hrnci
Napište svůj komentář k receptu

Rýže v tlakovém hrnci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýže v tlakovém hrnci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rýže
    • 1
      lžíce máslo nebo sádlo
    • sůl
    • cibule
    • koření
    • 1,50
      ks voda 1,5 násobek vody

Postup přípravy receptu

1
Rýži proplachujeme na sítu studenou vodou tak dlouho, až teče čirá voda. Necháme okapat. V tlakovém hrnci rozehřejeme máslo nebo sádlo a rýži chvíli opékáme.
2
Potom přidáme vodu, cibuli, popřípadě koření, osolíme (voda by měla být mírně přesolená) a hrnec uzavřeme. Dáme naplno vařit. Jakmile začne hrnec syčet, vaříme 5 minut. Potom hrnec odstavíme z plotny a necháme rýži ještě 15 minut dojít (hrnec neotvíráme). Po 15-ti minutách hrnec otevřeme a necháme vyjít páru. Vždy se povede a je výborná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pítr Blembou | 6. 3. 2011 17:05

    Rejz domai milujeme vsichniOd maminky znam tu na cibulce a moje zlato si ji taky zamilovalo :-)V papinaku je to ale uplne jine,nez v hrnci!Nelepi a ve vyvaru delana je luxusni 8-)

  • andrea tymusova | 2. 12. 2010 11:06

    Ryžu som nerobila,dkoial som nevyskusalu tu a som s nou velmi spokojna a chuti nam celej rodine!!! Davam hodnotenie 1

  • Martina Uhlichová | 4. 6. 2010 18:08

    S rýží jsem bojovala do té doby, než jsem ji zkusila dusit v papiňáku. Na hrnek rýže dávám jen hrnek vody,trochu jí v hrnci pokaždé zůstane po proplachování (sítko nepoužívám). Manžel je spokojený, že se rýže sype a nelepí.

  • Uljana Kurivčáková | 12. 2. 2007 19:12

    Já jsem tuto ryzei take udelala dnes, a mohu potvrdit ze je vyborna, akorat jsem nedavala maslo ani cibuli, jen kratce orestovala ryzi na oleji, a dala jsem 2x vice vody nez ryze, tj.na 2hrnce ryze - 4 hrnce vody.Vubec se nelepi, a je moc dobra.

  • Jana Kutačová | 12. 2. 2007 17:19

    Leni,když se dají vařit např 2 hrnky rýže,tak se dodají 2x1,5=3 což znamená 3 hrnky vody.Aspoň tak jsem to pochopila já.:o)

  • Lenca | 12. 2. 2007 13:03

    Prosim Vas kolik se dava vody?

  • Anonym | 12. 2. 2007 10:33

    Musím se pochválit, napoprvé a hned perfektní, děkuji autorce a dávám za 1.

  • Ivana Nedbalková | 10. 2. 2007 21:58

    Takhle dělám rýži již několik let.Naučila mne to tchýně a od té doby ji nevařím jinak.Je vždy výborná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Koření Máslo Rýže Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Linecké košíčky

Linecké košíčky

Feferonový salát

Feferonový salát

Máslové řízky

Máslové řízky

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Česnekovo-sýrová omáčka

Česnekovo-sýrová omáčka

Tuňákový salát s cottage sýrem

Tuňákový salát s cottage sýrem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Debrecínská polévka se zeleninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

908
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
49
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
49
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
43
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
39
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a staňte se hvězdou kuchyně
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské…
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se okouzlit naší galerií
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá
16 českých receptů, které by měla umět každá žena…
AHA.cz Brzo nebudu... Sobota o konci života

Brzo nebudu... Sobota o konci života

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Rozjetá oslava finále Survivora! Kdo si ji nenechal ujít?

Rozjetá oslava finále Survivora! Kdo si ji nenechal ujít?

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

  • Recepty.cz
  • Rýže v tlakovém hrnci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact