• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rýže v tlakovém hrnci
Napište svůj komentář k receptu

Rýže v tlakovém hrnci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýže v tlakovém hrnci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rýže
    • 1
      lžíce máslo nebo sádlo
    • sůl
    • cibule
    • koření
    • 1,50
      ks voda 1,5 násobek vody

Postup přípravy receptu

1
Rýži proplachujeme na sítu studenou vodou tak dlouho, až teče čirá voda. Necháme okapat. V tlakovém hrnci rozehřejeme máslo nebo sádlo a rýži chvíli opékáme.
2
Potom přidáme vodu, cibuli, popřípadě koření, osolíme (voda by měla být mírně přesolená) a hrnec uzavřeme. Dáme naplno vařit. Jakmile začne hrnec syčet, vaříme 5 minut. Potom hrnec odstavíme z plotny a necháme rýži ještě 15 minut dojít (hrnec neotvíráme). Po 15-ti minutách hrnec otevřeme a necháme vyjít páru. Vždy se povede a je výborná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pítr Blembou | 6. 3. 2011 17:05

    Rejz domai milujeme vsichniOd maminky znam tu na cibulce a moje zlato si ji taky zamilovalo :-)V papinaku je to ale uplne jine,nez v hrnci!Nelepi a ve vyvaru delana je luxusni 8-)

  • andrea tymusova | 2. 12. 2010 11:06

    Ryžu som nerobila,dkoial som nevyskusalu tu a som s nou velmi spokojna a chuti nam celej rodine!!! Davam hodnotenie 1

  • Martina Uhlichová | 4. 6. 2010 18:08

    S rýží jsem bojovala do té doby, než jsem ji zkusila dusit v papiňáku. Na hrnek rýže dávám jen hrnek vody,trochu jí v hrnci pokaždé zůstane po proplachování (sítko nepoužívám). Manžel je spokojený, že se rýže sype a nelepí.

  • Uljana Kurivčáková | 12. 2. 2007 19:12

    Já jsem tuto ryzei take udelala dnes, a mohu potvrdit ze je vyborna, akorat jsem nedavala maslo ani cibuli, jen kratce orestovala ryzi na oleji, a dala jsem 2x vice vody nez ryze, tj.na 2hrnce ryze - 4 hrnce vody.Vubec se nelepi, a je moc dobra.

  • Jana Kutačová | 12. 2. 2007 17:19

    Leni,když se dají vařit např 2 hrnky rýže,tak se dodají 2x1,5=3 což znamená 3 hrnky vody.Aspoň tak jsem to pochopila já.:o)

  • Lenca | 12. 2. 2007 13:03

    Prosim Vas kolik se dava vody?

  • Anonym | 12. 2. 2007 10:33

    Musím se pochválit, napoprvé a hned perfektní, děkuji autorce a dávám za 1.

  • Ivana Nedbalková | 10. 2. 2007 21:58

    Takhle dělám rýži již několik let.Naučila mne to tchýně a od té doby ji nevařím jinak.Je vždy výborná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Koření Máslo Rýže Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka z vaječného koňaku

Bábovka z vaječného koňaku

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan Pidesi)

Turecký chléb Ramadan Pide (Ramazan…

Křenová pomazánka z červené řepy

Křenová pomazánka z červené řepy

Mrkvovo-celerový salát

Mrkvovo-celerový salát

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Celerový salát - zdravě a chutně

Celerový salát - zdravě a chutně

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Pravý segedínský guláš
Pravý segedínský guláš
29
Karamelové hrušky
Karamelové hrušky
29
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
27
Bramboráky
Bramboráky

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Důležití hosté na mejdanu pro Bartošku (†78): Kdo jsou mecenáši festivalu

Důležití hosté na mejdanu pro Bartošku (†78): Kdo jsou mecenáši festivalu

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Rýže v tlakovém hrnci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact