g
anglická slanina
nebo Vahalka -dle chuti, cca 250
1
lžíce
cukr
-nemusí být
Mletá směs:
500
g
mleté maso - míchané
koření na mleté maso
-dle chuti
sůl
1
ks
vejce
2
ks
rýže ve varném sáčku
-uvařená ve slané vodě dle návodu,sáčky-
100
ml
smetana
tuk
Postup přípravy receptu
1
Rýži si uvaříme dle návodu a necháme okapat. Na oleji si orestujeme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, kterou pak smícháme s pokrájenou slaninou a zelím (syrovým, kysaným).
2
Mleté maso ochutíme kořením a solí, přidáme vejce a dobře promícháme. Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu mleté směsi, na kterou nasypeme jeden sáček uvařené rýže. Tu pak posypeme větší polovinou zelné směsi, na kterou nasypeme opět rýži a pokapeme smetanou. Na rýži dáme druhou část zelné směsi a přikryjeme zbytkem mleté směsi, maličko uplácáme a dáme péct zakryté na 30 minut do předehřáté trouby. Pak odkryjeme a dopečeme ještě asi 10 minut
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Čtenář
|18. 9. 2016 13:03
Vypadá to dobře, uvařím na zítra k obědu. Jen nevím, co znamená "větší" polovina :-S
Čtenář
|18. 9. 2016 13:03
Vypadá to dobře, uvařím na zítra k obědu. Jen nevím, co znamená "větší" polovina :-S
Mirka
|26. 9. 2015 13:00
Dobrý a nenáročný oběd, který jsem udělala hned ráno. Po upečení ho i s kastrólem obaleným v utěrce strčila do postele a odešla s mužem na houby. Když jsme přišli měli jsme teplý oběd hned na stole a teď dumáme jestli si nemáme jít lehnout :-D
Millan
|27. 5. 2013 18:42
Trochu sem si to prizpusobil a dal asi tam dvojtou davku kysane smetany misto normalni a rozprostrel ji na obe vrstvy ryze.
Taky jsem pouzil cervene zeli takze ta barva je nadherna a chutna to skvele. Taky bych doporucil zeli pred pridanim zcedit, stavu vymackat ale neproplachovat.
Dělala jsem už podruhé a tentokrát jsem zakončila vrstvení zelím se slaninkou. Zelího jsem dala asi o hrst víc a bylo to vynikající. Zelí u nás máme rádi všichni a nikdy ho není dost.