vepřové maso
pečené, nebo pečené kuře, krůta. králík...
cibule
olej
nebo sádlo
vařená rýže
dle potřeby
česnek
tymián
rozmarýn
nebo majoránka
sůl
pepř mletý
sterilovaný hrášek
, sterilované okurky, řepa, zelenina dle vlastní chuti...
Postup přípravy receptu
1
Cibuli nakrájíme a osmažíme dozlatova na trošce sádla či oleje. K ní přidáme osmažit i pokrájené vepřové, drůbeží, králičí maso, které dochutíme čerstvě nasekanými nebo sušenými bylinkami dle chuti, nasekaným česnekem, solí a pepřem. K masu přidáme klidně i trochu výpeku z masa (záleží na tučnosti).
2
K ochucenému masu přisypeme vařenou (dušenou ) rýži dle potřeby, dobře promícháme, případně dosolíme a opepříme.
3
Do rýže s masem můžeme vmíchat i okapaný sterilovaný hrášek nebo kukuřici.
4
Podáváme dle chuti s okurkovým nebo jiným zeleninovým salátem, kyselou okurkou, sterilovanou řepou, kompotem...