Tento rychlý pokrm s vůní Asie láká už na pohled svými barvami. Rýži a mleté hovězí doplňují v bambusovém sítku zelené sojové boby, pažitka a chilli papričky. Jídlo nejen pěkně vypadá, ale samozřejmě i skvěle chutná.
Do bambusového sítka vložte nejprve část přes noc namočené a vyprané rýže, hned vedle ní pokrájené chilli papričky, osolené a opepřené mleté maso, druhou část rýže, tentokrát s kari a nakonec edamame.
Pařáček zakryjte víkem. Vyberte hrnec, na kterém bude moct sítko stát a přiveďte v něm vodu k varu. Jakmile se tak stane, stáhněte plotýnku na střední plamen a na hrnec umístěte sítko.
3
Vařte 15–20 minut. Poté víko odklopte a ujistěte se, zdali je rýže měkká a maso dost tepelně zpracované. Pokud ještě není, napařujte ještě dalších 5 minut. Pokrm dozdobte posekanou pažitkou.
Tip: V případě tohoto receptu mleté maso neprojde takovou tepelnou úpravou jako třeba u sekané, a proto musí být nesmlouvavě čerstvé!