Rýži uvaříme ve vodě, do které hodíme bujon a vaříme podle návodu. Po jejím uvaření si nakrájíme menší cibulku na kostičky, mrkev naloupeme na platky škrabkou (pásky můžeme přepůlit, ať nejsou tak dlouhé a orestujeme spolu v pánvi na másle). Potom přilijeme půl kelímku smetany a přidáme předvařenou brokolici (nemusí tam být, manžel ji rád nemá, děti ano, je to krásně barevné).
3
Do pánve přidáme na jemno nasekaný nebo lisovaný česnek, cca 2 stroužky, podle chuti, poté rýži, kterou promícháme s ostatním. Přidáme kari pro krásnou barvu a chuť, sůl, pepř.
4
Podle odhadu můžeme přilít smetanu, ať to není suché. Nechejte povařit, odstavte, podávejte na talíř a celé zasypejte sýrem.
5
Kdo miluje houby, může si přidat i žampiony. Komu tak chybí maso, je to kvělé s kostkami různého masa. :)