Rýži propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Na oleji necháme zpěnit na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži, osolíme, prolisujeme česnek a přidáme majoránku. Krátce podusíme, zalejeme vodou (na 1 hrnek rýže 2 hrnky vody). Zakryjeme a dusíme.
2
Ja vařím na elektrickém sporáku. Když voda s rýží začne vařit, vypnu plotýnku. Až plotýnka vychladne, je rýže hotová.
3
Každý, kdo tuto rýži jedl, chtěl recept. Doufám, že bude chutnat i vám. Kdo má rád ke smaženému kuřátku rýži, tak tato je ideální.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Danka Snášelová
|29. 3. 2007 00:56
Dělám takhle rýži již léta a je úžasná. Rýži zalévám vařící vodou. Na hrnek rýže dávám 1 1/2 hrnku VAŘÍCÍ vody. Vařící vodu ochutím solí, kari kořením a hovězím nebo slepičím bujónem. Voda má být více slaná - rýže to snese.
Barbora
|28. 3. 2007 18:54
ryzecka je vynikajici...udelala jsem ji tady ve venezuele rodine mojeho manzela a vsem moc chutnala...akorat jsem ji teda malo osolila ale jinak vynikajici!!dekuji za recept!
Berča
|13. 11. 2006 13:39
Prosím vás Andreo, jak vaříte rýži v remosce? Chtěla bych vyzkoušet, ale nevím poměr rýže - voda a jak dlouho. Moje babička vařívala rýži tak, že ji nějakou dobu dusila, pak vypla sporák, zabalila hrnec do utěrky a dala do peřin. V poledne rýži vyndala, byla horká, sypká a prostě vynikající. Já byla ještě malá a bohužel jsem se ji už nestačila později vyzpovídat.
Andrea Vorlova
|13. 11. 2006 13:14
ja jsem tuhle ryzi delala je namiiiiiiiii a jeste mnohem lepsi je udelat ji v remosce je sypka a vyborna
Jana Z
|13. 11. 2006 12:24
Tak Julinko, dovařeno, snězeno.Jelikož čtením a hlavně vařením všech těch úžasných receptů tady jdou kilíčka povážlivě nahoru,přidala jsem do rýže zelený hrášek a na kostičky nakrájené česnekové tofu,(česneku není nikdy dost) a máme to jako hlavní jídlo. zeleninový salát k tomu.Výborné, dávám jedničku.