Rýže se naplní do úzkého sáčku z husté tkaniny nebo vodu prpouštějící folie. Správný rozměr je 15x3,5 cm. Lze velmi snadno vyrobit.
2
Naplníme ho ze 2/3 dobře propranou rýží, vložíme do studené vody a na mírném ohni vaříme 2-3 hodiny. Rýže nabývá a zároveň se stlačuje. V době vaření osolíme vodu s rýží.
3
Po uvaření sáčky vyjmeme a necháme vychladnout. Krájíme na kolečka 1 cm silná.
4
Výborně se hodí ke grilovanému nebo rožněnému masu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
roman procházka
|10. 7. 2006 14:00
Rýži používám dlouhozrnnou.Může to být jakákoliv tkanina propouštějící vodu tedy i mikrotenový sáček jen se do něho nesmí zapomenout udělat dirky to by potom bylo špatně.Ano rýže se solí opravdu jen po čas vaření.Správně by se tam mělo dát trochu zeleného potravinářského barviva protože originálně se to má vařit v banánovém listě,ale kde tady člověk sežene banánový list že,?
Zuza
|9. 7. 2006 14:15
Môžeš prosím napísať, akú ryžu na to používaš?Vidím, že sú tu dotazy a ešte nezodpovedané, tak neviem, či sa dočkám, chcela by som to skúsiť.
Jana
|7. 7. 2006 22:31
M§ôže to ísť i do mikroténoveho sáčku, alebo ako sú sáčky na tlačenku, len v menšom?
Zdena
|7. 7. 2006 09:27
Romane, rýže se vubec nedochutí, jen voda se osolí počas vaření? Když voda vře, tak ohen stáhneme a pak vaříme 3 hodiny na slabo? Rozumím tomu dobře? Děkuji
Roman Procházka
|4. 7. 2006 23:41
prosím můžu vám říct,že rýže opravdu rozblemcaná není.Když to rozkrojíte tak uvidíte krásně zrníčka rýže.Vařit to ve varném sáčku to opravdu není to ono.Rýžový knedlík to taky není Fakt.
Lidka Kábrtová
|3. 7. 2006 15:53
Já mám pocit, že jste recept nepochopily (dámy). Myslím, že výsledkem je rýžový knedlík. Mohlo by to být zajímavé, možná by to šlo urychlit v papiňáku...
Ivana Přikrylová
|3. 7. 2006 13:37
Proč neuvařit jednoduše kupovaný sáček s rýží, ale složitě a pracně vařit rýži podle výše popsaného receptu 3 hodiny? Myslím že bude "rozblemcaná", nebo se mýlím? Je rozdíl v chuti?
Jana Kutačová
|3. 7. 2006 12:54
Mám stejný dojem,že to bude celkem neekonomické,ale velmi zajímavý recept.:o)
Jana
|3. 7. 2006 12:08
To ta rýže musí být úplně rozvařená?A taky cena plynu nebo elektřiny za to tříhodinové vaření nebude asi zanedbatelná.