• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýže lon-tong
Napište svůj komentář k receptu

Rýže lon-tong

autor: u.f.o.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýže lon-tong
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rýže
    • voda
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Rýže se naplní do úzkého sáčku z husté tkaniny nebo vodu prpouštějící folie. Správný rozměr je 15x3,5 cm. Lze velmi snadno vyrobit.
2
Naplníme ho ze 2/3 dobře propranou rýží, vložíme do studené vody a na mírném ohni vaříme 2-3 hodiny. Rýže nabývá a zároveň se stlačuje. V době vaření osolíme vodu s rýží.
3
Po uvaření sáčky vyjmeme a necháme vychladnout. Krájíme na kolečka 1 cm silná.
4
Výborně se hodí ke grilovanému nebo rožněnému masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevná rýže I.

Barevná rýže I.

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Barevná rýže II.

Barevná rýže II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • roman procházka | 10. 7. 2006 14:00

    Rýži používám dlouhozrnnou.Může to být jakákoliv tkanina propouštějící vodu tedy i mikrotenový sáček jen se do něho nesmí zapomenout udělat dirky to by potom bylo špatně.Ano rýže se solí opravdu jen po čas vaření.Správně by se tam mělo dát trochu zeleného potravinářského barviva protože originálně se to má vařit v banánovém listě,ale kde tady člověk sežene banánový list že,?

  • Zuza | 9. 7. 2006 14:15

    Môžeš prosím napísať, akú ryžu na to používaš?Vidím, že sú tu dotazy a ešte nezodpovedané, tak neviem, či sa dočkám, chcela by som to skúsiť.

  • Jana | 7. 7. 2006 22:31

    M§ôže to ísť i do mikroténoveho sáčku, alebo ako sú sáčky na tlačenku, len v menšom?

  • Zdena | 7. 7. 2006 09:27

    Romane, rýže se vubec nedochutí, jen voda se osolí počas vaření? Když voda vře, tak ohen stáhneme a pak vaříme 3 hodiny na slabo? Rozumím tomu dobře? Děkuji

  • Roman Procházka | 4. 7. 2006 23:41

    prosím můžu vám říct,že rýže opravdu rozblemcaná není.Když to rozkrojíte tak uvidíte krásně zrníčka rýže.Vařit to ve varném sáčku to opravdu není to ono.Rýžový knedlík to taky není Fakt.

  • Lidka Kábrtová | 3. 7. 2006 15:53

    Já mám pocit, že jste recept nepochopily (dámy). Myslím, že výsledkem je rýžový knedlík. Mohlo by to být zajímavé, možná by to šlo urychlit v papiňáku...

  • Ivana Přikrylová | 3. 7. 2006 13:37

    Proč neuvařit jednoduše kupovaný sáček s rýží, ale složitě a pracně vařit rýži podle výše popsaného receptu 3 hodiny? Myslím že bude "rozblemcaná", nebo se mýlím? Je rozdíl v chuti?

  • Jana Kutačová | 3. 7. 2006 12:54

    Mám stejný dojem,že to bude celkem neekonomické,ale velmi zajímavý recept.:o)

  • Jana | 3. 7. 2006 12:08

    To ta rýže musí být úplně rozvařená?A taky cena plynu nebo elektřiny za to tříhodinové vaření nebude asi zanedbatelná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Vaření Indonésie Malajsie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Rýže Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v jogurtové marinádě II.

Kuře v jogurtové marinádě II.

Rychle naložené okurky

Rychle naložené okurky

Rychlovka s gnocchi

Rychlovka s gnocchi

Vynikající tvarohové lívance

Vynikající tvarohové lívance

Kapustové karbanátky II

Kapustové karbanátky II

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Avokádovo-bazalkové pesto

Avokádovo-bazalkové pesto

Domáci hamburger

Domáci hamburger

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

110
Špagety aglio olio
Špagety aglio olio
101
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
48
Kulajda
Kulajda
23
Jablečná buchta
Jablečná buchta
22
Houbový kuskus - rychle a chutně
Houbový kuskus - rychle…

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

  • Recepty.cz
  • Rýže lon-tong
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact