• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Rýže lon-tong
Napište svůj komentář k receptu

Rýže lon-tong

autor: u.f.o.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýže lon-tong
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rýže
    • voda
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Rýže se naplní do úzkého sáčku z husté tkaniny nebo vodu prpouštějící folie. Správný rozměr je 15x3,5 cm. Lze velmi snadno vyrobit.
2
Naplníme ho ze 2/3 dobře propranou rýží, vložíme do studené vody a na mírném ohni vaříme 2-3 hodiny. Rýže nabývá a zároveň se stlačuje. V době vaření osolíme vodu s rýží.
3
Po uvaření sáčky vyjmeme a necháme vychladnout. Krájíme na kolečka 1 cm silná.
4
Výborně se hodí ke grilovanému nebo rožněnému masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevná rýže I.

Barevná rýže I.

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Barevná rýže II.

Barevná rýže II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • roman procházka | 10. 7. 2006 14:00

    Rýži používám dlouhozrnnou.Může to být jakákoliv tkanina propouštějící vodu tedy i mikrotenový sáček jen se do něho nesmí zapomenout udělat dirky to by potom bylo špatně.Ano rýže se solí opravdu jen po čas vaření.Správně by se tam mělo dát trochu zeleného potravinářského barviva protože originálně se to má vařit v banánovém listě,ale kde tady člověk sežene banánový list že,?

  • Zuza | 9. 7. 2006 14:15

    Môžeš prosím napísať, akú ryžu na to používaš?Vidím, že sú tu dotazy a ešte nezodpovedané, tak neviem, či sa dočkám, chcela by som to skúsiť.

  • Jana | 7. 7. 2006 22:31

    M§ôže to ísť i do mikroténoveho sáčku, alebo ako sú sáčky na tlačenku, len v menšom?

  • Zdena | 7. 7. 2006 09:27

    Romane, rýže se vubec nedochutí, jen voda se osolí počas vaření? Když voda vře, tak ohen stáhneme a pak vaříme 3 hodiny na slabo? Rozumím tomu dobře? Děkuji

  • Roman Procházka | 4. 7. 2006 23:41

    prosím můžu vám říct,že rýže opravdu rozblemcaná není.Když to rozkrojíte tak uvidíte krásně zrníčka rýže.Vařit to ve varném sáčku to opravdu není to ono.Rýžový knedlík to taky není Fakt.

  • Lidka Kábrtová | 3. 7. 2006 15:53

    Já mám pocit, že jste recept nepochopily (dámy). Myslím, že výsledkem je rýžový knedlík. Mohlo by to být zajímavé, možná by to šlo urychlit v papiňáku...

  • Ivana Přikrylová | 3. 7. 2006 13:37

    Proč neuvařit jednoduše kupovaný sáček s rýží, ale složitě a pracně vařit rýži podle výše popsaného receptu 3 hodiny? Myslím že bude "rozblemcaná", nebo se mýlím? Je rozdíl v chuti?

  • Jana Kutačová | 3. 7. 2006 12:54

    Mám stejný dojem,že to bude celkem neekonomické,ale velmi zajímavý recept.:o)

  • Jana | 3. 7. 2006 12:08

    To ta rýže musí být úplně rozvařená?A taky cena plynu nebo elektřiny za to tříhodinové vaření nebude asi zanedbatelná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Vaření Indonésie Malajsie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Rýže Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapékaná čekanka po francouzsku

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Ořechovo-ananasová buchta

Ořechovo-ananasová buchta

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Chřestový salát s bramborovou pizzou

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Zapečené brambory se špenátem a houbami

Zapečené brambory se špenátem a…

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

65
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
41
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
40
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Russel Crowe zdrcený jeho úmrtím!

Jiří Bartoška (†78): Russel Crowe zdrcený jeho úmrtím!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

  • Recepty.cz
  • Rýže lon-tong
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact