Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme kari, přidáme přebranou a spařenou rýži, zalijeme přiměřeným množstvím vody, povaříme a pak podusíme doměkka ve vyhřáté troubě. Podáváme jako příkrm k pečenému masu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Nicole
|3. 2. 2007 14:59
Tuto rýži podobně ale velmi zjednodušeně dělala od mala moje mamka a od mala ji také miluju:-) k pečenému kuřátku je to delikatesa!! Dělala jí prostě tak,že do hrce s vodou dala propláchnuté sáčky s rýží,osolila vodu,přidala dle oka (cca dvě lžičky-podle množství vody aby byla oranžovo-žlutá) kari koření a rýži nechala uvařit jako klasicky. Byla vždy vynikající a dnes ji stále oblíbeně dělám i já..