Předem namočenou čočku vaříme v osolené vodě doměkka. V jiném hrnci na oleji smažíme 1,5 cibule nakrájené nahrubo. Rýži propláchneme v teplé vodě, necháme okapat a pak ji přisypeme ke smažící se cibuli, která už zesklovatěla, rýži orestujeme a zalijeme teplým kuřecím vývarem, okořeníme Podravkou a vaříme do změknutí.
2
Když jsou čočka s rýží uvařená, smícháme je dohromady. Zbylou 1/2 cibule osmažíme dokřupava, olej scedíme a cibulku zamícháme do čočky s rýží. Ozdobíme petrželovou natí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Kutačová
|23. 11. 2007 17:19
Marsí,dochucuji,sójovou omáčkou,přidávám nadrobno nakrájené kyselé okurky a je to vážně zdravá dobrotka.o)Manžel do toho ještě chce natvrdo uvařená vejce a párek,tak to dostává zvlášť:o)
Marie H.
|23. 11. 2007 15:22
Marsí, klidně samotné. Já dávám červenou čočku, přidám zeleninu - co je po ruce, trochu kari a máme to jako hlavní jídlo. Moc dobré !
Marsí
|23. 11. 2007 14:32
Věcnáááá!...:-) a to je příloha doporučená k čemu?...páč já bych to sbouchala samotné..:-))