ks
červená paprika
Nakrájet na kostičky nebo krátké plátky
2
lžička
mletá sladká paprika
0,50
lžička
pepř mletý
2
lžička
sůl
0,50
kostka
knorr bohatý bujon zeleninový
2
ks
cibule
2
lžíce
knorr jíška světlá
3
lžíce
rostlinný olej
2
špetka
majoránka
0,50
svazek
česnek
1
lžička
chilli
mleté
Postup přípravy receptu
1
Oloupeme cibuli a červenou papriku a obojí nakrájíme na drobné kostičky. Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostky.
2
V kastrolu rozehřejeme olej a zpěníme cibuli. Přidáme nakrájenou papriku a po chvíli přidáme dvě lžičky mleté papriky. Vše rychle opražíme a zalijeme 600 ml vody.
3
Přidáme na kostky nakrájené brambory, kuřecí bujon, zeleninový bujon, osolíme, opepříme. Nakrájíme fazolové lusky na malé kousky a přidáme je do pokrmu. Okořeníme pálivou paprikou.
4
Dusíme na mírném plameni přibližně 20-25 minut, až jsou brambory, papriky i lusky měkké.
5
Přidáme rozdrcený česnek a zahustíme jíškou. Krátce povaříme a dochutíme špetkou majoránky.