čerstvé ovoce
dle chuti - jahody, rybíz, borůvky...
žmolenka
: hrubá mouka, cukr krupice, máslo
1
ks
vejce
Postup přípravy receptu
1
Vejce smícháme v míse s cukry, přidáme olej, smetanu, mouku s práškem do pečiva a řádně promícháme. Pokud jsme měli hodně hustou smetanu, budeme možná potřebovat trochu mléka na zředění těsta.
2
Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, rovnoměrně rozetřeme a na něj poklademe čisté, okapané ovoce. Koláč posypeme žmolenkou(nemusíme) a dáme péct do předehřáté trouby dozlatova - těsto se začne odlepovat od okrajů plechu, vyzkoušíme špejlí.
3
Hotový koláč necháme vychladnout, pak pokrájíme a před podáváním můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.
Vynikající! Pekla jsem poprvé a plech vymazala máslem, vysypala kokosem a celý koláč i ta dolní krustička byla mňam mňam. A aby jsme se nerozmazlovali málo, tak jsem ještě udělala ovocný přeliv z rozehřáté marmelády na polití dezertu a bylo to dokonalé :-D
sestrenka111
|28. 11. 2013 14:44
Je rychle upečená a lehká.Dobrá
<:-)
Kaya
|19. 6. 2013 14:59
Je to vyborna buchta, delala jsem ji s rebarborou. Dala jsem tam castecne hladkou mouku a misto toho mlika acidofilni mliko, kefir- asi 1,5deci. Rebarbory asi 3,5 ks. Pekla jsme na 180 stupnu asi 45 minut.
Nejlepsi buchta, co jsem za posledni dobu pekla a jen z jednoho vejce, super.
Jitka Myšková
|16. 9. 2012 09:09
Rychle hotový a rychle snědený, dneska peču další )
Renata Hrubá
|13. 1. 2012 10:10
Koláč je výborný i s merunkami z kompotu.Hotový byl než bych řekla švec a stejně tak rychle i mizí <3 .