Na oleji zpěníme cibuli, zaprášíme moukou, trochu opražíme a zalejeme cca 1,2 l vody. Přivedeme k varu, přidáme konzervované žampiony a kyselé okurky nakrájené na drobno. Povaříme cca 15 minut. Potom zahustíme smetanou rozmíchanou s 2-3 lžícemi hladké mouky. Mezitím na 2 lžících oleje osmažíme kuřecí prsa nakrájená na nudličky (z každé strany cca 3 min.), osolíme, opepříme a vložíme do hotové omáčky.
2
Podáváme s knedlíkem, případně s těstovinami, ale vhodná je i rýže či brambory, podle chuti.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
jaaa
|4. 1. 2014 10:57
celkem to slo jen jsme to dal ze stehen :-P
Hydr0gen
|28. 10. 2007 20:13
Vypadá to dobře!
Kamil Krybus
|27. 10. 2007 13:21
Bylo by dobré se zmínit, že do pokrmu nedáváme ani nálev ze žampionů, ani z okurek. A tu omáčku bych nezaléval vodou, ale vývarem, aby to mělo trochu chuť.