Dobře omytá, vykrájená a na čtvrtky dělená jablka vložíme do kastrolu, zalijeme vodou s cukrem a hřebíčkem a krátce asi 10 minut povaříme. Přitom dbáme, aby se nerozvařila a příliš nezměkla. Kompot uložíme v chladničce a podáváme k různým pokrmům. Při podávání jej podle chuti zakapeme citronem.
Pamatuji si jak má babička, také dělala jablečný kompot. A tenhle kompot chutná úplně stejně. Takže díky za recept. ;-)
wercuwek
|5. 3. 2011 11:23
Tento kompot nám vařívala mamka pravidelně a já ho vařík také. Je výborný a taky dávám celou skořici a někdy i kousek citrónové kůry :-) .
Jarka
|31. 10. 2010 08:21
Skořici přidávám také, celou, ne mletou. Já ovšem vařím kompot ve skleněné nebo plastové nádobě v mikrovlce, delší dobu na menší výkon. Pak se nerozvaří a je skvělý. Nemusí dojít ani k varu, občas zkontrolovat a promíchat jen jednou, kvůli rozpuštění cukru