• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rychlý jablečný kompot
Napište svůj komentář k receptu

Rychlý jablečný kompot

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 33
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlý jablečný kompot
Rychlý jablečný kompot
Rychlý jablečný kompot
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks jablka
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks skořice celá
    • 4
      g hřebíček
    • 1
      hrnek voda

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince, rozkrájíme na čtvrtky a zalijeme vodou. Přisypeme vanilkový cukr, vložíme koření a uvaříme do měkka.
2
Výborně chutná teplý i studený - obzvláště děti si na něm rády pochutnají. Tímto způsobem můžeme použít i sušší jablka, která čerstvá už nejsou 100%.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlý jablkový kompot

Rychlý jablkový kompot

Babiččin rychlý jablečný koláč

Babiččin rychlý jablečný koláč

Angreštový kompot

Angreštový kompot

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • BronislavaP
    BronislavaP | 13. 2. 2016 07:25

    Jednoduše dokonalá chuť ! Zbožňuji spojení skořice a jablek... <3

  • Verča | 21. 11. 2015 13:56

    Babička svařila jablka se švestkami, s kořením jak je uvedeno v receptu. Jako děti jsme to milovaly.Určitě to vyzkoušejte ;-)

  • Lee | 24. 10. 2015 18:59

    u nás se tenhle recept v rodině předává už léta, říkáme mu "čušpajz" :)) je to asi jediná věc, kterou táta rád "vaří" :)

  • Šárka | 21. 7. 2015 00:23

    Taky jsem neodolala a uvařila jsem ho. Akorát jsem měla asi kyselejší jablka,tak jsme si to ještě dosladili cukřenkou. Táta tuhle dobrotu dělává odjakživa. ;-)

  • Dominika | 14. 1. 2013 22:39

    Já osobně dělám jablkový kompot s hřebíčkem,škořicí,citronem a přidávám tam i pomeranč!Chuť je pak výraznější a kdo má rád,může si tam dát i rozinky:) Nejlepší je ještě teplý na ovesnou kaši nebo jen tak s piškoty pro děti;) :-)

  • Petulin310 | 8. 11. 2012 16:03

    Super, rýchlé, dobré prostě bomba. Dávám 1 :-)

  • hikle | 17. 8. 2012 15:26

    Výborně osvěží, dobré je přidat i citron.

  • Lia | 26. 10. 2010 11:14

    Výborný. Je ale lepší přidat plátek citronu a celou skořici. Pak to nemá chybu.

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 14:02

    Pokud jsou jablka povadlá a ztrácejí svou svěží chuť,přidávám plátek(i víc) citronu.

  • MarilynM2
    MarilynM2 | 16. 10. 2010 09:44

    Přidala jsem skořici a bezva :)

  • Martina Marťásek | 16. 2. 2008 23:26

    Tak já se konečně dostala ke koupi toho badyánu :-) Právě doma zápolíme s nějakou střevní chřipkou :-(( a máme dost jablíček , tak jsem uvařila plný hrnec :-) Badyán mi svou vůní připomíná lékořici , je to moc dobré , děkuji za tip :-))

  • Olga | 5. 11. 2007 20:43

    Musím skusiť aj s tým badyánom, ešte som to neskúšala.

  • Martina Marťásek | 5. 11. 2007 15:16

    Holt , bylo hnusně , do města se nechtělo , tak já jdu dětem a i sobě uklohnit kompůtek bez badyánu . Ale příště . . . Jinak mám recept na výborný koláč s jablky , ale tam se zase přidává zázvor . Co nejdřív ho udělám a pošlu i s fotkou :-) Děkuji za pochvalu a měj se hezky , Ivi :-) M*

  • Ivana Samcová | 4. 11. 2007 11:41

    Kompot je uvařený a moc dobrý, chválíme obě dvě. Takhle ho určitě budu dělat. Marti, vřelý dík za radu /a Olze za připomenutí/. Ještě k tomu badyánu, zvykla jsem si kupovat jen mletý, používám ho jen špetku /aby to pěkně ovonělo/. Někdy ho dávám i do buchet s jablkama, ale chce to vyzkoušet, každému taky nechutná. Měj se hezky. Zdravím, Ivana

  • Martina Marťásek | 1. 11. 2007 18:29

    Děkuji , Heli , budu se řídit Vaší radou :-)

  • Hela - | 1. 11. 2007 18:06

    S tím badyánem radím opatrně. Prodává se jednak celý a jednak mletý a je velmi, velmi aromatický. Já používám do kompotu jen malý kousek z celé kytičky a po uvaření ihned vyndat, jinak kompot obarví do tmava..

  • Martina Marťásek | 1. 11. 2007 17:32

    Tak potom napiš , jak mamce chutnalo :-)) Já zase děkuji za tip s tím badyánem - jen musím zajet do města , dnes jsem se dívala u nás a nemají ho . Papa :-)

  • Ivana Samcová | 1. 11. 2007 17:18

    O víkendu kompot udělám. Určitě vyzkouším s tím citrónem. Mamka se zítra vrátí z nemocnice, tak jí třeba přijde vhod. Marti, díky za rady. Zdravím, Ivana

  • Martina Marťásek | 1. 11. 2007 11:43

    Ivi , jj , ovesná je taky má oblíbená , už ji dělávám jen z jemných vloček , je hotová natotata :-)) Citrónová kůra to moc hezky ovoní , ale jak píše Olga , po uvaření vytáhnout , bílá část pod kůrou je hořká . . . Ta kolečka ukrojím tenká a nic nemačkám , takže je to jen pro tu vůni , stejně jako když ji nastrouháš třeba do bábovky - pak to má úplně jiný "šmrnc" :-))

  • Ivana Samcová | 1. 11. 2007 10:53

    Marti, kaše můžu jakékoliv. Teď při psaní jsem dostala úplně chuť na ovesnou... Citrón jsem nikdy nedávala, nebude to pak víc kyselé?

  • Jarka | 1. 11. 2007 09:54

    Mě se moc líbí tip "jablka s nudlema", určitě vyzkouším. Děkuji

  • Martina Marťásek | 31. 10. 2007 20:58

    Oli , taky tam dávám kolečka citrónu , když mám :-)) Já tu vůni jablek a koření miluji od dítěte a děti to asi podědily - i když ovesná ani rýžová kaše jim nejede , ony spíš tu krupičku , kterou zase nemusím já . . . :-) Ivi , já mám někdy spíš chuť na vychlazený , ale ten horký je takový voňavější . S badyánem vyzkouším , už jsem o tom také slyšela , ale ještě jsem se nedostala k tomu , ho koupit :-)

  • Jana Kutačová | 31. 10. 2007 20:45

    Olga: když jsem přišla z porodnice,nic mi nechutnalo,nemohla jsem vůbec nic jíst(nejspíš poporodní stres) a tchýně se na to nemohla dívat,tak mi donesla v kastrůlku jablečný kompot.Bylo to to nejlepší,co jsem kdy jedla a chuť k jídlu se velice brzy vrátila:o) Taky tam dává citrón,je to opravdu vynikající,osvěžující a dělávám ho tak dodnes....o)))

  • Olga | 31. 10. 2007 20:27

    Martinka musím povedať že máš velmi podobné chute ako ja ,takýto kompot sme robievali doma ešte keď som bola malá ,mama tam pridávala ešte 2-3 kolieska citr´onu aj s kôrou ,ten citron potom vybrala aby kompot nezhorkol.

  • Ivana Samcová | 31. 10. 2007 18:14

    Jablečný kompot máme doma moc rádi. Mně chutná úplně nejvíc ještě horký. Někdy ho děláme jen s cukrem a někdy zase přidám trochu badyánu. Někdy jsem je jen tak rozdusila v troše vody /samozřejmě osladila/ a polévala jím rýžovou kaši. Bylo to pak trochu podobné Mléčné rýži z Kunína, kterou "můžu". Ale dát to na těstoviny mne nikdy nenapadlo. Určitě vyzkouším. Díky za nápad.

  • Martina Marťásek | 31. 10. 2007 16:37

    Mě tak ještě napadlo , to by se mohlo zkombinovat i s jakoukoliv obilninovou kaší . . . Vyzkouším to s ovesnou - to by mohlo být dobré . . . :-)

  • Jarka O. | 31. 10. 2007 14:34

    Moje maminka nám dávala tuhle jablíčkovou dušeninu, jak píše Hela, na škubánky - místo máku nebo tvarohu. Bylo to naprosto úžasné, hodně polité máslíčkem...Bohužel mi to teď nikdo doma nechce jíst:-((

  • mia | 30. 10. 2007 13:03

    s nudličkama?to zní lákavě...jde se na pokus:-)děkuji za nápad

  • Martina Marťásek | 30. 10. 2007 09:55

    Heli , děkuji za tip - tohle mě nenapadlo . Děláme nudle na sladko s máslem a Grankem , tak vyzkoušíme i variantu s jablíčky :-))

  • Hela - | 30. 10. 2007 09:13

    A pokud dáte minimum vody, trochu rozdusíte, nalejete na uvařené těstoviny, pokapete máslem a posypete skořicovým cukrem tak vás za ta "jablka s nudlema" budou děti milovat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Kompoty
Ostatní Pro děti Dopolední svačina Svačina Vaření Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hřebíček Jablka Skořice Vanilkový cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Židovské řízky

Židovské řízky

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Skořicové vafle

Skořicové vafle

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Kuřecí prsa na citronu

Kuřecí prsa na citronu

Ostrá papriková krémová polévka

Ostrá papriková krémová polévka

Perník s kokosem

Perník s kokosem

Velikonoční muffiny

Velikonoční muffiny

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

93
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
73
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
67
Halloumi z grilu na salátu
Halloumi z grilu na…
47
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
34
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Rychlý dezert tvaroháček
Rychlý dezert tvaroháček
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Rychlý dort z listového těsta
Rychlý dort z listového těsta
Rychlý jablkový koláč
Rychlý jablkový koláč
Rychlý jablkový kompot
Rychlý jablkový kompot
Rychlý jahodový koláč
Rychlý jahodový koláč
  • Recepty.cz
  • Rychlý jablečný kompot
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact