• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

autor: lenka.schillerova
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 375
      g špaldová mouka
    • 125
      g ovesné vločky
    • sůl
    • 50
      g pšeničné klíčky
    • lněná semínka
    • sezamová semínka
    • dýňová semínka
    • jedlá soda
    • 500
      ml podmáslí
    • 1
      lžíce slunečnicová semínka
    • 1
      lžíce med + semínka dle chuti na posypání chlebového těsta před pečením

Postup přípravy receptu

1
Ideální je samozřejmě použít bio suroviny. Troubu předehřejeme na 220 °C. Mouku smícháme s vločkami, solí, sodou, klíčky a semínky. Přidáme podmáslí, med a zpracujeme vláčné těsto (5 minut ruční práce stačí). Formu na chléb vyložíme pečícím papírem, těsto přemístíme do formy, uhladíme povrch mokrou rukou, nožem vytvoříme tři zářezy napříč formou, posypeme semínky dle chuti (já mám nejraději dýňová a slunečnicová semínka).
2
Pečeme v troubě 20 minut, poté snížíme teplotu na 200 °C a dopékáme 25-30 minut. Díky medu a podmáslí je chléb opravdu tmavě hnědý, nebojte se, nepálí se. :-) Ještě teplý chutná fantasticky. Vychladlý ale též, je kyprý a nadýchaný.
3
Výhody špaldové mouky oproti pšeničné snad nemusím zmiňovat...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dáša | 31. 12. 2016 17:57

    žádné kvasnice :-\

  • mikhail911 | 23. 11. 2015 22:11

    vymenil jsem klicky za pohankovou mouku a fakt se chleba povedl, jen trvalo dyl (celkem cca hodinu) nez se propekl

  • Lenka | 15. 5. 2015 16:45

    Byl vynikající... :-)

  • MartinV | 7. 3. 2007 21:27

    Do podobného chleba přidávám i trochu pohankové mouky, je báječný :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dýňová semínka Jedlá soda Lněná semínka Med Ovesné vločky Podmáslí Pšeničné klíčky Sezamová semínka Slunečnicová semínka Špaldová mouka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá kachna z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

Domácí chléb s pivem

Domácí chléb s pivem

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Měsíční krajina

Měsíční krajina

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

43
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
15
Cuketové placky bez lepku
Cuketové placky bez lepku
15
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Rychlovka z těstovin
Rychlovka z těstovin
Rychlý borůvkový koláč
Rychlý borůvkový koláč
Rychlý dezert tvaroháček
Rychlý dezert tvaroháček
Rychlý dort z listového těsta
Rychlý dort z listového těsta
Rychlý jablečný kompot
Rychlý jablečný kompot
Rychlý jablkový koláč
Rychlý jablkový koláč
  • Recepty.cz
  • Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact