• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb

autor: lenka.schillerova
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 20
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 375
      g špaldová mouka
    • 125
      g ovesné vločky
    • sůl
    • 50
      g pšeničné klíčky
    • lněná semínka
    • sezamová semínka
    • dýňová semínka
    • jedlá soda
    • 500
      ml podmáslí
    • 1
      lžíce slunečnicová semínka
    • 1
      lžíce med + semínka dle chuti na posypání chlebového těsta před pečením

Postup přípravy receptu

1
Ideální je samozřejmě použít bio suroviny. Troubu předehřejeme na 220 °C. Mouku smícháme s vločkami, solí, sodou, klíčky a semínky. Přidáme podmáslí, med a zpracujeme vláčné těsto (5 minut ruční práce stačí). Formu na chléb vyložíme pečícím papírem, těsto přemístíme do formy, uhladíme povrch mokrou rukou, nožem vytvoříme tři zářezy napříč formou, posypeme semínky dle chuti (já mám nejraději dýňová a slunečnicová semínka).
2
Pečeme v troubě 20 minut, poté snížíme teplotu na 200 °C a dopékáme 25-30 minut. Díky medu a podmáslí je chléb opravdu tmavě hnědý, nebojte se, nepálí se. :-) Ještě teplý chutná fantasticky. Vychladlý ale též, je kyprý a nadýchaný.
3
Výhody špaldové mouky oproti pšeničné snad nemusím zmiňovat...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Špaldový podmáslový chléb vynikající

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dáša | 31. 12. 2016 17:57

    žádné kvasnice :-\

  • mikhail911 | 23. 11. 2015 22:11

    vymenil jsem klicky za pohankovou mouku a fakt se chleba povedl, jen trvalo dyl (celkem cca hodinu) nez se propekl

  • Lenka | 15. 5. 2015 16:45

    Byl vynikající... :-)

  • MartinV | 7. 3. 2007 21:27

    Do podobného chleba přidávám i trochu pohankové mouky, je báječný :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dýňová semínka Jedlá soda Lněná semínka Med Ovesné vločky Podmáslí Pšeničné klíčky Sezamová semínka Slunečnicová semínka Špaldová mouka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Květákové placičky se sýrem

Květákové placičky se sýrem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Ořechové řezy s medovou krustou

Ořechové řezy s medovou krustou

Jednoduché řezy II.

Jednoduché řezy II.

Karamelové řezy s mandlemi

Karamelové řezy s mandlemi

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Čokoládové cupcakes

Čokoládové cupcakes

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

85
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
82
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
59
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
29
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Šťavnaté masové koule s…
18
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Hana Zagorová (†75) by slavila 79: Dojemný vzkaz od Margity!

Hana Zagorová (†75) by slavila 79: Dojemný vzkaz od Margity!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Rychlovka z těstovin
Rychlovka z těstovin
Rychlý borůvkový koláč
Rychlý borůvkový koláč
Rychlý dezert tvaroháček
Rychlý dezert tvaroháček
Rychlý dort z listového těsta
Rychlý dort z listového těsta
Rychlý jablečný kompot
Rychlý jablečný kompot
Rychlý jablkový koláč
Rychlý jablkový koláč
  • Recepty.cz
  • Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact