Všechny přísady na těsto smícháme dohromady v míse a rukou uhněteme těsto. Těsto je hotové, když se nelepí, dle potřeby přidáme ještě trošičku vody. Necháme odpočinout a zatím si připravíme náplň.
2
Na náplň, rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a dusíme dozlatova, potom přidáme zakysanou smetanu a lžičku hladké mouky na zahuštění, necháme přejít varem. Po vychladnutí této směsi přidáme žloutky a dochutíme solí, pepřem. Vymažeme formu (nejlepší je kulatá na koláč nebo dortová) máslem, vysypeme hrubou moukou. Těsto rozválíme a naplníme do formy, okraje těsta je lepší zvednout kvůli náplni, která není zcela tuhá. Na těsto rozetřeme náplň a dáme péct na střední nebo vyšší stupeň, pečeme cca 40 minut. Hotový koláč poznáme dle ztmavlého těsta a zlatohnědé barvy náplně.
Zkusili jsme už dvakrát upéct se synem (10 let) z jarní cibulky ve skleněné koláčové míse, přidali jsme pár kapek Heinz Habanero hot sauce a výsledek byl výtečný. Těsto se zahnutým křupavým okrajem je báječné a náplň chutná úžasně :)