g
strouhaný parmazán
(nebo jiného sýra podle chuti) + 2 lžíce na posypání
pepř mletý
200
ml
mléko
vlažné
75
ml
olivový olej
2
ks
vejce
Postup přípravy receptu
1
Cuketu nahrubo nastrouháme a položíme na kuchyňskou utěrku, aby se zbavila přebytečné tekutiny. Všechnu mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a citronovou kůru smícháme, přidáme cuketu, sýr, koření, mléko, vejce a olej. Zpracujeme na hladké těsto. Podlouhlou formu vymažeme a vysypeme moukou nebo vyložíme papírem na pečení, vložíme těsto, navrchu nakrojíme mělké zářezy a pečeme při 190 °C asi 50 minut. Špejlí zkoušíme, zda je chléb dobře upečený. Necháme ho 10 min. vychladnout ve formě, potom vyklopíme a posypeme zbytkem sýra.
2
Poznámka: pokud chléb pečeme v domácí pekárně, tak stačí použít 2 lžíce oleje a místo prášku do pečiva dáme 1 lžičku sušeného droždí.