sklenice
červená řepa
může být i nastrouhaná syrová
0,75
kg
vepřové maso
1
ks
zelí
nakrouhané - nemusí být
1
kelímek
zakysaná smetana
1
kelímek
smetana ke šlehání
30%
4
ks
bobkový list
10
ks
nové koření
kuličky
10
ks
pepř mletý
kuličky
1
plechovka
rajský protlak
2
lžíce
hladká mouka
1
lžíce
sůl
1
kostka
masox
Postup přípravy receptu
1
Do 7 litrového hrnce dáme do 3/4 vody do toho nasypeme fazole, veškeré koření a masox, scezenou řepu, nakrájené brambory, rozmělněnou mleté maso a vaříme, až jsou brambory měkké. Pak vlijeme obě smíchané smetany s moukou a protlakem a povaříme zhruba pět minut. Dochutíme solí a podáváme.
2
Vyhneme se namáčení fazolí přes noc a zdlouhavého vaření masa, přitom je polévka vynikajcí stejně jako když se všechno vaří hodiny a hodiny. Za třicet minut podáváte nejlepší boršč jaký jste kdy jedli.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
maja maja
|15. 11. 2008 09:24
rozmělněná mlétá je mleté maso které do hrnce nehodíte tak v celku jak je slepené v balíčku přinesete z obchodu ,ale rozmělníte ho/roztrháte/ na kusy, jinak by vám v polevce plavala "sekaná" vcelku ;), kysané zelí nedáváme:)
Sylva P.
|31. 10. 2008 10:30
Místo fazollí dávám sterilované zelí, to je podle mně důležité do správného boršče.
Petr Kucín
|30. 10. 2008 21:44
"rozmělněnou mletou" - předpokládám rozmělněné maso