balení
listové těsto
(já používám chlazené, je už vyválené)
1
ks
vejce
(na potření)
200
ml
smetana ke šlehání
(obsah tuku 33%)
3
lžička
moučkový cukr
1
ks
vanilkový cukr
1
ks
ananas
(čerstvý nebo v plechovce)
Postup přípravy receptu
1
Listové těsto:
2
Jeden plát listového těsta (rozložený na pečícím papíře) potřeme vodou po celém povrchu. Poté na něj rozprostřeme druhý plát těsta a potřeme rozšlehaným vejcem. Takto připravené těsto rozkrojíme radýlkem na 6 čtverců, které od sebe mírně oddělíme, aby se při pečení neslepily. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10-15 minut.
3
Krém:
4
Vychlazenou smetanu, moučkový cukr a vanilkový cukr vyšleháme dotuha.
5
Ananasový dezert:
6
Vychladlé upečené čtverce podélně rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem na pečivo). Pomocí cukrářského sáčku naplníme krémem spodní část čtverců. Do středu každého z nich dáme na kostičky nakrájený ananas a přiklopíme horní částí.