Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky, maso na silnější nudličky a cibuli na kolečka. Zelí vyndáme ze sáčku a překrájíme. Vše řádně smícháme, osolíme a okmínujeme podle chuti. Do pekáčku vlijeme trochu oleje a všechnu směs do něj přendáme.
2
Přikryjeme pokličkou (či alobalem), když jsou brambory měkké, poličku sundáme a pečeme, dokud nejsou brambory "do zlatova".
Po přečtení diskuse jsem si šel uvařit turecké pivo, To se dělá přelitím několika lžic nescafe vařící vodou do hrnku. Když mě někdo napíšete, že to není turecké pivo, tak se s vámi neztotožním.
Kamil Krybus
|7. 4. 2008 15:40
Marci je to Vás názor. Ale dodržování pravidel kuchařského názvosloví je naší kuchařskou povinností. Doporučuji Vám se s názvoslovím seznamit.
Petr
|5. 4. 2008 22:34
Do bigose opravdu nepatří brambory. Dávám za pravdu Kamilovi
Marcela
|5. 4. 2008 21:00
Brambory opravdu změknou. Pro pana Kamila: neztotožňuji se s Vaším názorem.
Iva
|5. 4. 2008 21:00
Lenko , když se to vaří nebo peče dost dlouho ,tak nakonec změknou, ale jinak tohle není nic moc.
Helena
|5. 4. 2008 20:58
Lenko, brambory v kupovaném kys. zelí opravdu nezměknou, musí se vařit zvlášť. Mám ale zkušenost, že v domácím nakládaném zelí se uvaří dobře.Je to asi tím, že ve velkovýrobě do zelí dávají ocet.Jinak si to vysvětlit nedovedu.
Olga
|4. 4. 2008 19:26
Ale toto predsa nie je bigos, bigos sa nepečie a ide tam veľa iných ingrediencii.Súhlasím s p.Kamilom.
lenka
|4. 4. 2008 10:53
Já mám zkušenost, že syrové brambory vařené s kyselým zelím téměř nezměknou. Tady se to opravdu nestane?
Kamil Krybus
|4. 4. 2008 09:31
Do bigoše patří především kysané zelí, hovězí maso, vepřové maso, cibule, houby, škvarky, klobása, koření. Má hustotu guláše. Prosím autory o nezneužívání názvů typických a specifických jídel pro své mnohdy dobré recepty.