• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rychlý a dobrý bigos
Napište svůj komentář k receptu

Rychlý a dobrý bigos

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlý a dobrý bigos
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory
    • 150
      g uzené maso Anglická slanina
    • 1
      balíček zelí (Nejlépe Křimické)
    • 3
      ks cibule
    • sůl
    • kmín
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky, maso na silnější nudličky a cibuli na kolečka. Zelí vyndáme ze sáčku a překrájíme. Vše řádně smícháme, osolíme a okmínujeme podle chuti. Do pekáčku vlijeme trochu oleje a všechnu směs do něj přendáme.
2
Přikryjeme pokličkou (či alobalem), když jsou brambory měkké, poličku sundáme a pečeme, dokud nejsou brambory "do zlatova".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bigos

Bigos

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Dobrý perník

Dobrý perník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 11. 6. 2012 23:36

    :-D :-D :-D

  • jura-p | 11. 6. 2012 22:36

    Po přečtení diskuse jsem si šel uvařit turecké pivo, To se dělá přelitím několika lžic nescafe vařící vodou do hrnku. Když mě někdo napíšete, že to není turecké pivo, tak se s vámi neztotožním.

  • Kamil Krybus | 7. 4. 2008 15:40

    Marci je to Vás názor. Ale dodržování pravidel kuchařského názvosloví je naší kuchařskou povinností. Doporučuji Vám se s názvoslovím seznamit.

  • Petr | 5. 4. 2008 22:34

    Do bigose opravdu nepatří brambory. Dávám za pravdu Kamilovi

  • Marcela | 5. 4. 2008 21:00

    Brambory opravdu změknou. Pro pana Kamila: neztotožňuji se s Vaším názorem.

  • Iva | 5. 4. 2008 21:00

    Lenko , když se to vaří nebo peče dost dlouho ,tak nakonec změknou, ale jinak tohle není nic moc.

  • Helena | 5. 4. 2008 20:58

    Lenko, brambory v kupovaném kys. zelí opravdu nezměknou, musí se vařit zvlášť. Mám ale zkušenost, že v domácím nakládaném zelí se uvaří dobře.Je to asi tím, že ve velkovýrobě do zelí dávají ocet.Jinak si to vysvětlit nedovedu.

  • Olga | 4. 4. 2008 19:26

    Ale toto predsa nie je bigos, bigos sa nepečie a ide tam veľa iných ingrediencii.Súhlasím s p.Kamilom.

  • lenka | 4. 4. 2008 10:53

    Já mám zkušenost, že syrové brambory vařené s kyselým zelím téměř nezměknou. Tady se to opravdu nestane?

  • Kamil Krybus | 4. 4. 2008 09:31

    Do bigoše patří především kysané zelí, hovězí maso, vepřové maso, cibule, houby, škvarky, klobása, koření. Má hustotu guláše. Prosím autory o nezneužívání názvů typických a specifických jídel pro své mnohdy dobré recepty.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Uzené Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kmín Olej Sůl Uzené maso Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza - základní těsto

Pizza - základní těsto

Hrách na maďarský způsob

Hrách na maďarský způsob

Třešňové halušky

Třešňové halušky

Linecké třené cukroví I.

Linecké třené cukroví I.

Muffinky

Muffinky

Karamelové řezy s mandlemi

Karamelové řezy s mandlemi

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Luxusní tiramisu

Luxusní tiramisu

"Rozetky" - šneci s tvarohem a švestkami

"Rozetky" - šneci s tvarohem a…

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

171
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…
46
Kefírová bábovka
Kefírová bábovka
32
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní
Bramborový salát s…
30
Rukolový salát s novými bramborami
Rukolový salát s novými…
27
Pečený čaj
Pečený čaj

Zajímavé články

Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
AHA.cz ŠOK U SOUDU BRZOBOHATÉHO: Manipulace s důkazy a 10 let basy

ŠOK U SOUDU BRZOBOHATÉHO: Manipulace s důkazy a 10 let basy

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Inspirace podle Katie Holmes: Který trend bude slušet všem?

Inspirace podle Katie Holmes: Který trend bude slušet všem?

Ženy.cz Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Blesk.cz Manželka režiséra Adamce Jana: Tady manžela ukrývala a pak… Převezla Jirku do ústavu!

Manželka režiséra Adamce Jana: Tady manžela ukrývala a pak… Převezla Jirku do ústavu!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

  • Recepty.cz
  • Rychlý a dobrý bigos
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact