• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rychlý a dobrý bigos
Napište svůj komentář k receptu

Rychlý a dobrý bigos

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlý a dobrý bigos
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory
    • 150
      g uzené maso Anglická slanina
    • 1
      balíček zelí (Nejlépe Křimické)
    • 3
      ks cibule
    • sůl
    • kmín
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky, maso na silnější nudličky a cibuli na kolečka. Zelí vyndáme ze sáčku a překrájíme. Vše řádně smícháme, osolíme a okmínujeme podle chuti. Do pekáčku vlijeme trochu oleje a všechnu směs do něj přendáme.
2
Přikryjeme pokličkou (či alobalem), když jsou brambory měkké, poličku sundáme a pečeme, dokud nejsou brambory "do zlatova".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bigos

Bigos

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Dobrý perník

Dobrý perník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 11. 6. 2012 23:36

    :-D :-D :-D

  • jura-p | 11. 6. 2012 22:36

    Po přečtení diskuse jsem si šel uvařit turecké pivo, To se dělá přelitím několika lžic nescafe vařící vodou do hrnku. Když mě někdo napíšete, že to není turecké pivo, tak se s vámi neztotožním.

  • Kamil Krybus | 7. 4. 2008 15:40

    Marci je to Vás názor. Ale dodržování pravidel kuchařského názvosloví je naší kuchařskou povinností. Doporučuji Vám se s názvoslovím seznamit.

  • Petr | 5. 4. 2008 22:34

    Do bigose opravdu nepatří brambory. Dávám za pravdu Kamilovi

  • Marcela | 5. 4. 2008 21:00

    Brambory opravdu změknou. Pro pana Kamila: neztotožňuji se s Vaším názorem.

  • Iva | 5. 4. 2008 21:00

    Lenko , když se to vaří nebo peče dost dlouho ,tak nakonec změknou, ale jinak tohle není nic moc.

  • Helena | 5. 4. 2008 20:58

    Lenko, brambory v kupovaném kys. zelí opravdu nezměknou, musí se vařit zvlášť. Mám ale zkušenost, že v domácím nakládaném zelí se uvaří dobře.Je to asi tím, že ve velkovýrobě do zelí dávají ocet.Jinak si to vysvětlit nedovedu.

  • Olga | 4. 4. 2008 19:26

    Ale toto predsa nie je bigos, bigos sa nepečie a ide tam veľa iných ingrediencii.Súhlasím s p.Kamilom.

  • lenka | 4. 4. 2008 10:53

    Já mám zkušenost, že syrové brambory vařené s kyselým zelím téměř nezměknou. Tady se to opravdu nestane?

  • Kamil Krybus | 4. 4. 2008 09:31

    Do bigoše patří především kysané zelí, hovězí maso, vepřové maso, cibule, houby, škvarky, klobása, koření. Má hustotu guláše. Prosím autory o nezneužívání názvů typických a specifických jídel pro své mnohdy dobré recepty.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Uzené Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kmín Olej Sůl Uzené maso Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí paštika

Domácí paštika

Cookies II.

Cookies II.

Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Lívance a la Jamie Oliver

Lívance a la Jamie Oliver

Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Špagety z pánve

Špagety z pánve

Palačinkový koláč s jablky a pudinkem

Palačinkový koláč s jablky a pudinkem

"Pěnové" koláčky z listového těsta

"Pěnové" koláčky z listového těsta

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

41
Jednoduchý jahodový koláč s drobenkou
Jednoduchý jahodový…
37
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
31
Mrkvový dort rychlý
Mrkvový dort rychlý
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Jana Bernášková po krachu vztahu s Rudolfem Merknerem: Drsně jí selhává zdraví!

Jana Bernášková po krachu vztahu s Rudolfem Merknerem: Drsně jí selhává zdraví!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Rychlý a dobrý bigos
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact