• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rychloroláda jako dech
Napište svůj komentář k receptu

Rychloroláda jako dech

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychloroláda jako dech
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce kakao
    • 4
      lžíce moučkový cukr
  • Náplň
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
    • 1
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Cukr umícháme se žloutky a kakaem, přidáme sníh z bílků. Ve středně vyhřáté troubě pečeme 8 minut. Roládu vyklopíme a nesvinujeme. Necháme vychladnout a natřeme šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový dech bez mouky

Jablkový dech bez mouky

Plněné rohlíky jako jednohubky

Plněné rohlíky jako jednohubky

Mrkev jako maso

Mrkev jako maso

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 2. 8. 2007 16:11

    Děkuji Marie, já ji dneska vyzkouším. Moc mě láká, jen je tu podobných verzí víc, ale tato bude hodně kakaová, což máme rádi, dám asi 5 vajec. Zdena

  • Marie L. | 2. 8. 2007 14:53

    Paní Zdeno, podle mého názoru je jedno co šleháte dřív, ale počkejte si na další odezvy. Já poslední dobou šlehám nejdříve bílky, do nich zašlehám cukr a utvoří se opravu hodně hustá hmota, pak už jen lehce metličkou zašlehám žloutky a opatrně mouku, tady v tom případě kakao. Takhle to dokonce doporučoval v jenom pořadu v televizi prof.kuchař. Toto se mi osvědčilo nejlépe. Když se šlehají celá vajíčka, trvá to hodně dlouho a pěna je pořád taková řidčí. A tenhle moučník je výborný, ale myslím těch 8 min na upečení je dost. Já ho pekla chviličku, snad ne ani ty 4 min.

  • Anonym | 2. 8. 2007 13:34

    Jaký je rozdíl, když jednou se šlehají nejdříve bílky někde nejdříve žloutky a někde celá vejce? Čtu si recepty na tyto bezmoukové rolády a nevím jak to mám udělat.Děkuji Zdena

  • Monika Vejvodová | 7. 6. 2007 08:43

    Děkuji za přidání fota. Jen chci podotknout, že jsem roládu neplnila šlehačkou, ale mandlovým pudinkem.

  • Regína Prostá | 16. 5. 2006 19:04

    Ježkovo oči co jsem udělala špatně,všechno se mi přilepilo na pečící papír a vůbec to nešlo dolů,a věřte mu dělala jsem to přesně podle Vás.Všechno mi to zůstalo na tom papíru a bylo to nepoužitelné,asi jsem opravdu antitalent na pečenía přitom mě to moc baví -díky Regína

  • Anonym | 4. 4. 2006 14:16

    Ano, až vychladne, tak natřít a svinoutV

  • Kristen | 4. 4. 2006 06:46

    Mám asi hloupou otázku: Vy tu roládu svinete až po vychladnutí na natření šlehačkou?

  • Jaroslava Oumarová | 3. 4. 2006 13:54

    Paní Vlasto, já jsem ten recept neposílala, jen jsem reagovala na Váš dotaz:-) Chvála patří někomu jinému.

  • Vlasta | 3. 4. 2006 13:24

    Paní Jarko, děkuji za recept. Pekla jsem v sobotu. Roláda byla báječná, plnila jsem jí jen šlehačkou vč. ztužovače a do ní jsem zamíchala mleté ořechy.

  • Jana Povolná | 2. 4. 2006 21:16

    děkuji všem za rady... určitě vyzkouším a dám vědět,jak jsem uspěla... :-)))

  • Di | 2. 4. 2006 19:59

    Jano, šlehačka v roládě vydrží i déle než do druhého dne, ale musí být v lednici, jak píše jaja. Já šlehačku ještě pro jistotu svařím s trochou vanilkového cukru. Po vychladnutí a zchlazení v lednici, vyšlehám.

  • jaja 13 | 2. 4. 2006 16:09

    Roládu je potřeba uschovávat v ledničce, vydrží tak 2 dny po naplnění.

  • Romana | 2. 4. 2006 14:45

    Jano, použijte šlehačku Rama cremefine na šlehání. Do ní se nemusí dávat ztužovač a vydrží vám pořád krásně tuhá. Mám to vyzkoušené plním a zdobím s ní dorty.

  • Jana Povolná | 2. 4. 2006 10:41

    Vydrží ta roláda do druhého dne?Nebo se musí sníst hned? Neumím si představit tu šlehačku,druhý den přece musí povolit a rozblemcnout se.Je tedy pravda,že do šlehačky nedávám ztužovač,protože mi to doma nechtějí jíst :-( a bez toho ztužovače by to asi nešlo :-( ,ale stejně jí asi zkusím...

  • Jitka Patrovská | 1. 4. 2006 18:25

    dámy dlouho jsem nic tak dobrého nejedla moje rok a půl stará dcera si moc pochutnává. Vřelé díky

  • jitka Patrovská | 1. 4. 2006 18:19

    roláda se peče na vymazaném plechu nebo na peč. papíře?

  • Zdeňka Svačinová | 1. 4. 2006 14:20

    Taky peču tuto výbornou roládu už několik let,vyšlehám 5 celých vajec se 100 g cukru a přidám 50 g kakaa.A šlehačky dávám 2.Peču na 200 st. 7 minut.

  • Jaroslava Oumarová | 31. 3. 2006 21:51

    Ano, vyšlehám žloutky s cukrem, pak teprve vmíchám prosáté kakao a sníh. Peču na papíru v mírné předehřáté troubě - na 150°C.

  • Anonym | 31. 3. 2006 20:26

    Prosím, cukr se žloutky do pěny? A musí být vymaštěný plech nebo může být pečící papír?Kamarádce se tato roláda prý srazila, v čem udělala chybu? děkuji

  • Jaroslava Oumarová | 31. 3. 2006 19:04

    Ještě jsem si vzpomněla: plním ji oloupanými banány - vejdou se 2 větší a šlehačkou. Ani jahody v létě tam nejsou špatné:-))

  • Mirka | 31. 3. 2006 19:04

    Ta je opravdu úžasná, maminka ji dělá roky a vždy se po ní jen zapráší!

  • Anonym | 31. 3. 2006 18:55

    Nebeská roláda bez mouky - tentýž recept s komentáři

  • Anonym | 31. 3. 2006 15:30

    Tohle je výberné těsto, vždy se mi povedlo

  • Vlasta Spoustová | 31. 3. 2006 14:04

    Moc děkuji, hned udělám Vlasta

  • Jaroslava Oumarová | 31. 3. 2006 13:42

    Paní Vlasto, nepatří. To je roláda bez mouky, recept znám. Místo mouky je tam to kakao. Už jsem ji pekla několikrát a je dobrá, nebojte se:-)

  • Vlasta Spoustová | 31. 3. 2006 13:37

    Nepatří tam prosím také 4 lžíce mouky?Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s česnekem

Sýrová pomazánka s česnekem

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Výborná chlebíčková pomazánka

Výborná chlebíčková pomazánka

Kokosový koláč

Kokosový koláč

Debrecínská polévka

Debrecínská polévka

Makovec V.

Makovec V.

Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami

Hovězí sendvič s nakládanými…

Doporučujeme

35 minut
Tortilla s paprikou a pórkem

Tortilla s paprikou a pórkem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

38
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka
Pravý vídeňský řízek…
20
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
17
Ořechový štrůdl (závin)
Ořechový štrůdl (závin)

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na grilu, topince nebo s těstovinami
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na…
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
AHA.cz Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Co o vás prozradí barva laku na nehty? Možná víc, než si myslíte

Ženy.cz Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Blesk.cz Jitka Boho přestala kojit syna (2,5): Slzy a chytrá lest Bagárové!

Jitka Boho přestala kojit syna (2,5): Slzy a chytrá lest Bagárové!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

Další doporučené recepty:

Rychločína
Rychločína
Rychlokvašky
Rychlokvašky
Rychlokvašky mého manžela
Rychlokvašky mého manžela
Rychlovka čína
Rychlovka čína
Rychlovka s gnocchi
Rychlovka s gnocchi
Rychlovka z papiňáku
Rychlovka z papiňáku
  • Recepty.cz
  • Rychloroláda jako dech
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact