Cukr umícháme se žloutky a kakaem, přidáme sníh z bílků. Ve středně vyhřáté troubě pečeme 8 minut. Roládu vyklopíme a nesvinujeme. Necháme vychladnout a natřeme šlehačkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anonym
|2. 8. 2007 16:11
Děkuji Marie, já ji dneska vyzkouším. Moc mě láká, jen je tu podobných verzí víc, ale tato bude hodně kakaová, což máme rádi, dám asi 5 vajec. Zdena
Marie L.
|2. 8. 2007 14:53
Paní Zdeno, podle mého názoru je jedno co šleháte dřív, ale počkejte si na další odezvy. Já poslední dobou šlehám nejdříve bílky, do nich zašlehám cukr a utvoří se opravu hodně hustá hmota, pak už jen lehce metličkou zašlehám žloutky a opatrně mouku, tady v tom případě kakao. Takhle to dokonce doporučoval v jenom pořadu v televizi prof.kuchař. Toto se mi osvědčilo nejlépe. Když se šlehají celá vajíčka, trvá to hodně dlouho a pěna je pořád taková řidčí. A tenhle moučník je výborný, ale myslím těch 8 min na upečení je dost. Já ho pekla chviličku, snad ne ani ty 4 min.
Anonym
|2. 8. 2007 13:34
Jaký je rozdíl, když jednou se šlehají nejdříve bílky někde nejdříve žloutky a někde celá vejce? Čtu si recepty na tyto bezmoukové rolády a nevím jak to mám udělat.Děkuji Zdena
Monika Vejvodová
|7. 6. 2007 08:43
Děkuji za přidání fota. Jen chci podotknout, že jsem roládu neplnila šlehačkou, ale mandlovým pudinkem.
Regína Prostá
|16. 5. 2006 19:04
Ježkovo oči co jsem udělala špatně,všechno se mi přilepilo na pečící papír a vůbec to nešlo dolů,a věřte mu dělala jsem to přesně podle Vás.Všechno mi to zůstalo na tom papíru a bylo to nepoužitelné,asi jsem opravdu antitalent na pečenía přitom mě to moc baví -díky Regína
Anonym
|4. 4. 2006 14:16
Ano, až vychladne, tak natřít a svinoutV
Kristen
|4. 4. 2006 06:46
Mám asi hloupou otázku: Vy tu roládu svinete až po vychladnutí na natření šlehačkou?
Jaroslava Oumarová
|3. 4. 2006 13:54
Paní Vlasto, já jsem ten recept neposílala, jen jsem reagovala na Váš dotaz:-) Chvála patří někomu jinému.
Vlasta
|3. 4. 2006 13:24
Paní Jarko, děkuji za recept. Pekla jsem v sobotu. Roláda byla báječná, plnila jsem jí jen šlehačkou vč. ztužovače a do ní jsem zamíchala mleté ořechy.
Jana Povolná
|2. 4. 2006 21:16
děkuji všem za rady... určitě vyzkouším a dám vědět,jak jsem uspěla... :-)))
Di
|2. 4. 2006 19:59
Jano, šlehačka v roládě vydrží i déle než do druhého dne, ale musí být v lednici, jak píše jaja. Já šlehačku ještě pro jistotu svařím s trochou vanilkového cukru. Po vychladnutí a zchlazení v lednici, vyšlehám.
jaja 13
|2. 4. 2006 16:09
Roládu je potřeba uschovávat v ledničce, vydrží tak 2 dny po naplnění.
Romana
|2. 4. 2006 14:45
Jano, použijte šlehačku Rama cremefine na šlehání. Do ní se nemusí dávat ztužovač a vydrží vám pořád krásně tuhá. Mám to vyzkoušené plním a zdobím s ní dorty.
Jana Povolná
|2. 4. 2006 10:41
Vydrží ta roláda do druhého dne?Nebo se musí sníst hned? Neumím si představit tu šlehačku,druhý den přece musí povolit a rozblemcnout se.Je tedy pravda,že do šlehačky nedávám ztužovač,protože mi to doma nechtějí jíst :-( a bez toho ztužovače by to asi nešlo :-( ,ale stejně jí asi zkusím...
Jitka Patrovská
|1. 4. 2006 18:25
dámy dlouho jsem nic tak dobrého nejedla moje rok a půl stará dcera si moc pochutnává. Vřelé díky
jitka Patrovská
|1. 4. 2006 18:19
roláda se peče na vymazaném plechu nebo na peč. papíře?
Zdeňka Svačinová
|1. 4. 2006 14:20
Taky peču tuto výbornou roládu už několik let,vyšlehám 5 celých vajec se 100 g cukru a přidám 50 g kakaa.A šlehačky dávám 2.Peču na 200 st. 7 minut.
Jaroslava Oumarová
|31. 3. 2006 21:51
Ano, vyšlehám žloutky s cukrem, pak teprve vmíchám prosáté kakao a sníh. Peču na papíru v mírné předehřáté troubě - na 150°C.
Anonym
|31. 3. 2006 20:26
Prosím, cukr se žloutky do pěny? A musí být vymaštěný plech nebo může být pečící papír?Kamarádce se tato roláda prý srazila, v čem udělala chybu? děkuji
Jaroslava Oumarová
|31. 3. 2006 19:04
Ještě jsem si vzpomněla: plním ji oloupanými banány - vejdou se 2 větší a šlehačkou. Ani jahody v létě tam nejsou špatné:-))
Mirka
|31. 3. 2006 19:04
Ta je opravdu úžasná, maminka ji dělá roky a vždy se po ní jen zapráší!
Anonym
|31. 3. 2006 18:55
Nebeská roláda bez mouky - tentýž recept s komentáři
Anonym
|31. 3. 2006 15:30
Tohle je výberné těsto, vždy se mi povedlo
Vlasta Spoustová
|31. 3. 2006 14:04
Moc děkuji, hned udělám Vlasta
Jaroslava Oumarová
|31. 3. 2006 13:42
Paní Vlasto, nepatří. To je roláda bez mouky, recept znám. Místo mouky je tam to kakao. Už jsem ji pekla několikrát a je dobrá, nebojte se:-)